View Single Post
Staro 23.09.2009., 10:51   #313
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Toliko buke i galame nizašto... Lijepo je za vidjeti da su uspjeli obuzdati potrošnju i buku (kolko-tolko), ali što se tiče performansi, očekivao sam dosta više. Ako će cijena biti oko ~2500kn onda će se isplatiti kupnja, ali sve iznad toga je neisplativo. No uvjeren sam da neće biti niti blizu tih cijena kod nas kad dođu...
Dobar korak naprijed, iako bojim se nedovoljan. Sve boljke koje su do sada imali su uspjeli srediti. Svaka cast sto se tice svih tehnologija koje su uveli, ali nije mi jasno zasto se dizala tolika galama oko toga. Eyefinity? Wtf, pa ko ce to koristi da je tolika hajka oko toga?

I kako mogu reci da je ATI sad konacno u prednosti, kad na kraju ispada da se sa novom generacijom chipa natjecu sa nvidijinom starom? To nije korak naprijed, to je samo dostizanje. No dobro, driveri su tu u pitanju, perf ce samo rasti ali nekako mi se cini da ce ih gt300 ipak pokositi. Cak i ako nvidia ne implementira podrsku za dx11 (mislim, i za dx10.1 je bilo silovanje korisnika, svi zivi su znali da serija 4000 to podrzava a glupa nvidija ne, a ruku na srce - jel itko to gdje primjetio? Upalio sam dx10.1 rendering jednom u Clear Sky-u i dobio 25 fps na svojoj konfi? Ono, wtf, to bi kao trebao biti jedan od glavnih razloga za kupnju radeona?).

Ne znam da li biti sretan sto su napravili odlicnu karticu ili biti razocaran sto su konacno napravili odlicnu karticu?
Prava eksplozija performansi bi trebala biti nadam se sa X2 rijesenjem, iliti Hemlockom ajmo ga tako zvati, ali uspjeh 5870/5850 je bojim se trenutan.

U biti nista novo, uspoređujuci generaciju sa generacijom, ATI opet ide na slabije ali jeftinije rijesenje, jer ako gt300 zbilja bude brzi i luđi od ovog, nece im preostati nista drugo nego spustat cijene.
bluefluid je offline   Reply With Quote