View Single Post
Staro 22.09.2009., 11:43   #1311
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Bilo mi malo dosadno pa pošto vidjeh da mi je proc počeo biti usko grlo u nekim stvarima odlučih ga malko...clocknut,jel No ofkors...tu dolazimo do malog problema zvanog zagrijavanje komponenti...što traži bolje hlađenje...= glsniji komp= big NO NO za mene...eto što sam skalupio kako bih dobio najpovoljniji omjer hlađenja i prihvatljive tišine:

Diskove sam smjestio ispod prže:

A pošto se naravno tu gore griju ipak previše tijekom vremena jednostavan mod ala Chieftec:

It works Diskovi ne prelaze 38 stupnjeva u loadu i ne trebam stavljat nikakvo dodatno hlađenje na njih plus što sam otvorio dodatan protok zraka ka procesoru. WD je poprilično tih. Hitachi je blizu samo što je kod njega prisutan određen ton visoke frekvencije što po danu ne smeta ali po noći zna iritirati.

Što se ostatka tiče,više manje sve standardno osim što su stražnji vent i onaj na CPU spojeni na CPU regulaciju na matičnoj ploči. U Idle-u je sve na 5V dok se u loadu naravno sve to pretvara u ne tako tihi komp kao što je nekad bio al...i don't care

Temperatura procesora je nekih 38-40 u idle do 55 u loadu. Ono što sam dodatno primjetio jest da sa ovim modom grafička dobiva manje zraka jer je njena temperatura porasla za nekih 2-3 stupnja no s obzirom da se radi o 46 u idle te 60 load na pasivi je i dalje dosta dobar rezultat. Zasad sam zadovoljan ovime...vidli bumo kad me opet puhne nekaj
tomek@vz je offline   Reply With Quote