doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Meni je misterija zasto Intel ignorira Centrino tehnologiju od kada se pojavila. Cak da ju potpuno nepromjenjenu ubace u desktop, bilo bi to fenomenalno.
|
Slažem se!Mislim da je odgovor na to pitanje vrlo jednostavan!Da to učine, značilo bi to smrt P4!Njihovog topa!Uložili su tolike pare u njega, a sad se više ne bi prodavao...dothan na 2.4Ghz s lakoćom "jede" 3.4Ghz EE.Intel je sam sebi stvorio konkurenciju, a to je jako opasno.Ovako će ga zadržati samo u domeni notebooka, a desktopom će vladati P4 zasad.Prodavat će oboje.S ovakvim termalnim dizajnom, kratkim i izuzetno preciznim pajpama, low power requirements, a i cacheom koji je GOLEM, dothan sliči a64 bez mem kontrolera i 64 bitnih instrukcija!Ovo je fantastičan proc!S malim rafiniranjima jezgre, dodatkom DCa, 64 bitnih instr i integr mem kontr, imali bismo ubojicu proc-a i ovako imamo skoro to!Zamislite koliko tu prostora ima za OC...21w!A tek kad se pređe na 65nm...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga
|