View Single Post
Staro 21.09.2009., 14:29   #8
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Proslo je mjesec i pol otkad sam se ovdje pozalio na problem s procesorom. Vidim da je dijelomicno razlog spomenutom problemu bila i ljetna sparina i visoke temperature, svakodnevno preko 30°C pa se i procesor grijao vise od uobicajenog. Ali to nije bio primarni razlog. Evo sto je bilo u pitanju...
Neki dan sam skinuo hladnjak i procesor i vidim da je paste bilo previse (stavio sam previse kad sam nesto mijenjao). To sam ovaj put uklonio i nanio novi sloj i to samo trecinu one male tube (sprice) u kojoj dodje pasta i to razmazao karticom po procesoru koliko sam bolje i ravnomjernije mogao. Temperatura procesora je pala i sad je bez opterecenja (ovisi koliko racunalo radi) 30-33°C, prije je bilo 38-41°C, a kad se optereti onda je razlika i primjetno veca (naravno, u korist nize temperature).

Eto, ako netko ima slican problem se visokim temperaturama procesora, neka proba vidjeti s pastom.

Napomena: kad sam skinuo pastu (koje je ocito bilo previse) i vratio takav procesor natrag u kuciste da isprobam, temp. su bile nize nego s tom pastom koja je bila na procesoru. Dakle, vodite racuna koliko paste stavljate na procesor.

Zadnje izmijenjeno od: .Scorpion.. 21.09.2009. u 14:30. Razlog: ..
.Scorpion. je offline   Reply With Quote