View Single Post
Staro 24.09.2004., 15:22   #1
zeba
Registered User

Datum registracije: Apr 2004
KingMax Hardcore 466 MHz

Da li je netko ima problema s tom memorijom.
Vec sam prije trazio pomoc kad nisam uspio svoju abiticu nf7 natjerat preko 200 fsb-a.
Od tada sam uspio zamjeniti staru abiticu za koju se sumljalo da je " kineskinja" i dobio sam drugu. Razlika izmedju te dvije ploce je u onoj polugici kod socketa, na prvoj je bila zeljezna, a na ovoj je plastica. Briijem da ova nova je starija( plasticna poluga).
I kod te nove - stare ploce se pokazalo da fsb nece stabilno raditi preko 200 fsb-a, dignuo sam fsb na max 228 i radi win, ali 3DMark03 ne zavrsiti, ili me izbaci ili restart.
"Malo" sam razmisljao i nisam nasao nisat sto bi mu smetalo da ne ide stabilno na tom fsb-u, jer ploca je zamijenjena, proc je drugi, sa obicnog bartona 2500+, na Mobile Barton 2500+.
Sumljam na ram, koji je nov i pod garancijom, ali kaj da im velim u ve-milu. Jedino bih trebao je testirati na drugom kompu, ali da li ima koji drugi nacin. Do sad sam sistem testirao uglavnom na 3DMarku03, i s njim odredjivao stabilnost sistema. Sad sam nasao na netu da kod kingmaxovih modula 466 i 500 MHz ima nekih nestabilnosti kod 3DMarka03, kao nezna se zasto nece zavrsiti test.

konf je sljedeca:
Barton Mobile 2500+
KingMax Hardcore 466 MHz
Abit NF7 ver 2.0
Tagan 480W

probao sam staviti i moddani bios, ali opet nista.
Stavio pasivne hladnjake na north i south bridge, niza je temp ali opet nisat. Cak mi je padalo na pamet i modanje plce, ona fora s podizanjem napona chipseta, da ide preko 1.7 V

Ajd molim vas neke savjete i pomoci molim!!

znam da je ovo s overclockingom vec 100 puta prozvakana tema, ali koga pitati, to je mislim najveci problem.

pozdrav i hvala!!
zeba je offline   Reply With Quote