Zvonek, sezona bicikliranja će ti trajat još max. mjesec dana ako i toliko i sad ti je najlošije moguće vrijeme za kupit bajk. Doslovno sve što je na popustima je preskupo ili preloše opremljeno, nego li u proljeće kad budu popusti.
Npr. Kokanee 2008 sa boljim djelovima je došao 2500kn

na popustu.
Znam jer sam gledao za frenda bajk oko 2000-2500kn i ono što sam ja dobio je vrhunski naprema onome što on može danas dobit za tu lovu. Najbolje što smo našli jest Dema Adro po 2150kn u Keindlu. Cannondale i Corratec su imali ok modele sa V-brake-om do 2500kn.
Ali, ako već ne možeš čekati ili ne želiš, ako imaš koga u ZG-u, neka otiđe pogledati Meride u Trgo-avtu. Cijene su do 40% niže i imaš vrhunske bajkove za malo love. Primjer - Merida sa full XT opremom i R7 viljom - 6600kn

. A za 3000-3200kn je bilo super Meridi.
Od ova 3 bajka što si ti dao linkove, ja bih se odlučio za Kokanee-a ili Focusa. Iako je Kokanee-a lakše i jeftinije nadogradit na 9 brzina iza (kazeta, lanac i mašinica te ispadnu polovno oko 300-400kn bez da prodaš svoje), nego npr. na Focusa metnut diskove (bilo mehanika bilo hidraulika). Jer ak se počneš pošteno vozit, onda ćeš vidjet kolika rupa bez dna može biti bajk