Citiraj:
Autor Godly
znaci razlika u performansama, podrska (driveri- igre- multimedija i sve djidza midze )
ukratko dali ce 64bita biti isti kao 32 bita samo sa podrskom za vise rama ?
|
Isto je i mene zanimalo kad sam uzimao komp. Odgovor:
1. driveri rade skroz normalno, velika većina proizvođača ima 64bitne drivere i s tim nemaš frke. Problem su mi zadali Canon IP2000 (morao sam na netu tražiti x64 drivere - sređeno) i miš MX510 (Mouseware ne dolazi u 64bitnoj verziji i morao sam staviti Setpoint 4.0). Igre, multimedija, sve 32bitno se bez beda vrti i nećeš vidjeti nikakvu razliku. Nemoj uopće tražiti 64bitne verzije Winampa i sličnih programa - jednostavno nema potrebe. Novije igre tipa Stalker, UT 3, kao i stari Commandosi, UT09 rade bez beda. Kodeci, playback filmova i sve slično također - podrške ne fali.
Jedini minus koji stvarno ne mogu preboljeti na x64 XP-u je što explorer.exe ne može očitavati id3 tagove mp3ca (kad pređeš mišem preko pjesme, ne napiše ti album, artist.. nego samo file size. Također, ako podesiš prikaz kao view - details i uključiš kolone "artist", "album" - one će biti prazne). Stvar je moguće riješiti pokretanjem 32bitnog explorer.exea ili instalacijom jednog malog programčića, ali to su nezgrapna rješenja.
2. Ukratko, da.