View Single Post
Staro 29.08.2009., 18:47   #22
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,505
Kontaktirao sam H1 u sklopu njihove usluge Surf & Call Action. Telefonski priključak te ADSL po 155kn (tako je negdje i Iskon.DUO, možda koju kunu jeftiniji).

A direktno za ISDN nigdje osim na FAQ-u ne piše ništa.

Pitao sam je li moguće koristiti ISDN telefone koje posjedujem i odgovor je bio (napokon) pozitivan. Sve se kači na Samsungov (drugačiji naziv, ali Samsung je proizvođač samo ga netko rebranda) multimedijalni modem kako oni to zovu (a ne više na NT uređaj) i kažu da ide i obični analogni i ISDN telefon.
Meni je manje važno imati prednost ISDN-a već koristiti trenutne telefone, a ovi ISDN telefoni koje imamo doma, a platili smo ih dosta su odlični pa ih želimo zadržati.

Uglavnom, odgovor je bio sljedeći:
Citiraj:
Kod ISDN priključka, korisnik može zadržati postojeće brojeve odnosno 2 broja jer treći koji je ranije služio za dial-up spajanje na internet više ne bi bio potreban.

2 linije se spoje na H1 MULTIMEDIA modem (umjesto na NT uređaj) dok se internet možete spojiti wireless sistemom ili preko mrežnog (ethernet) kabela.

Surf and Call usluga podržava svaki tip telefonskog uređaja.
Čitam i guglam na netu, no nema previše informacija oko zadovoljstva sa H1. One koje sam našao su većinom sa dobrim iskustvima (neki i odličnim), neki su imali sitnih problema pa su ih otklonili, a oni koji su imali problema (mislim da sam naletio na 2 takva posta - jedan je imao problema i prije na T-comu pa ima i sad na H1, jedino što manje plaća račune pa mu je bolje, a drugi je naveo da su lopovi i slično da su mu naplatili uslugu, a njemu nije niš radilo i slično. Tog drugog baš i ne uzimam kao objektivnog.

Još mi je jedan član newsa napisao da je i sa netom sve super, osim što nemaju news server. Malo čudno, ali za 1000kn godišnje manji trošak samo na pretplati neću se buniti. Čitati ću preko google-a grupe

EDIT:
Nude ovaj uređaj/modem ako sam dobro skužio:
http://www.davolink.co.kr/eng/produc...122&menuSeq=14
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote