Tema: Norton Ghost
View Single Post
Staro 29.08.2009., 13:49   #33
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Eh ovako...monolog se nastavlja, a vjerujte mi da vi koji i dan danas koristite ovaj tool da cete se susresti sa ovim problemom prije ili kasnije, naravno, prica je o pojedinim novijim masinama. Ja cu se potrudit da Vam makar dam neke smjernice za rjesavanje.

Prerovio sam symantecove forume i problem je poznat. U biti do ovoga dolazi na novijim masinama dok starije masine uredno bootaju Ghost. Zbog cega do ovog dolazi cini mi se da ni oni nemaju pojma, Sumnjaju na biose novijih ploca, kao u fazonu "bios cannot get enough information from the cd/dvd to complete the boot process."
Kreirani su bootabilni CD-ovi sa PC-DOS i sa MS-DOS boot fajlovima. Kod nekih rade ovi prvi, kod nekih ovi drugi, kod trecih neradi ni jedan od ova dva. Pokusavali su mjenjati i CD/DVD romove, ali napretka nema, pa tako da ovu opciju komotno mozete otpisat. Pojedinci se zale da im botabilni diskovi sa MS-DOS fajlovima bez problema dizu ghost, ali se zale da im MS-DOS nemoze identifikovati RAID polje, a PC-DOS moze.

Jedan od likusa sa foruma je problem rjesio tako sto je kreirao bootable Flash-USB-Stick, jer ni jedan od ova dva cd-a gore mu nisu pomogla. Kako se kreira bootabilni stik ni sam nemam pojma, ali provjerim kasnije pa vam napisem proceduru i linkove.
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote