Tema: Norton Ghost
View Single Post
Staro 29.08.2009., 10:55   #32
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Poz Ekipa..

Desio se i taj dan kad me Norton Ghost 2003 izdade . Uradjeno sa bootabilnim cd-om iz DOSa vise desetaka imiđa i isto toliko vraceno na raznoraznim masinama sa razlicitim kontrolerima, razlicitim pata-sata diskovima i svakakvim cd/dvd romovima. Jao koliko mi je bilo krivo kad mi se ovo sinoc desilo, ne mogu vam opisat.

Masina je sljedeca,
MBO: Biostar Tseries P43/Intel ICH10
HDD: WD 250GB AAKS - SATA
DVD: LG - NeamPojmaKoji - SATA

Idemo dalje...
Prvo cu opisat regularan sljed dogadjaja kako je bilo do sada (mada mnogi to vec znaju, al hajd nece mi biti mrsko), a poslije toga cu opisat gdje zapne u mojoj najnovijoj situaciji.

Koristim Bootabilni CD Norton All-in-One 2005 koji izbaci bas onako fini meni na samom pocetku.
MENI:
1. Boot Norton AV
2. Boot Norton Ghost 2003
3. Boot Partition Magic 8.x - neznam tacno koja verzija, no nije ni bitno

Stisnem dvicu (2) i on automatski pocinje ispisivat one neke linije u dosu, i brzo dodje do pozicije kad kaze: PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD or DVD... eh ovdje mu opalim ENTER (ili ti ga Return) i on nastavlja dalje do....Starting PC-DoS 7.1... i onda se pojavljuje onaj meni..
1. Continue without Cd/DVD drivers
2. Load usb 1.1 drivers
3. Load usb 2.0 drivers i tako....dalje
Izaberem ovo prvo da nastavi bez drajvera i dok trepnes okom eto te u kvazi-grafickom sucelju norton ghosta i daljni postupak rada je na forumu isprican dosta puta...da ne ponavljam.

Ehhh... da je bilo ovako i ovaj put ja vjerovatno nebi nista ni pisao ovdje u ovom threadu, nego bi iz sjenke dalje samo citao i ucio, ali ne lezi vraze...

=================================================================

Sta se kod mene desava ...opis u nastavku:

.........izbaci bas onako fini meni na samom pocetku.
MENI:
1. Boot Norton AV
2. Boot Norton Ghost 2003
3. Boot Partition Magic 8.x - neznam tacno koja verzija, no nije ni bitno

Stisnem dvicu (2) i on automatski pocinje ispisivat one neke linije u dosu, i brzo dodje do pozicije kad kaze:

BOOTING....
BOOT DISK FAILURE

i tako stoji do beskonacno.......i onda koju god tipku da pritisnem samo nastavi normalno ucitavat Windowse sa C:

Da li je se kome ovo desavalo i kako je rjesio?
Pokuso sam svasta nesto, cackati i u biosu one achi/ide postavke ali napretka nije bilo. Ako je neko nasao rjesenje molio bih za odgovor. Odgovori tipa uzmi Acronis true image dolaze u obzir ako se ustanovi da nema spasa jer sa godinama sam stvarno stekao veliko povjerenje u ovaj Nortonov alat. Hvala

EDIT:
Evo gledam ovaj zadnji Hirens boot cd i na njemu se spominje

-Norton Ghost 11.5: Similar to Drive Image (with usb/scsi support).

Da li ova verzija Ghosta obavlja posao iz dosa na isti nacin kao ona 2003 (v.9) ??
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)

Zadnje izmijenjeno od: Armand. 29.08.2009. u 11:17.
Armand je offline   Reply With Quote