Pozdrav svima.
Naima nema dugo kako sam kupio novu maticnu ( Gigabyte MA770-UD3) i memoriju GSkill F26400CL4D i napokon jucer dobio i novi CPU ( 7750+ BE ) i aj, napokon nakon jedno skoro 20h ja upogonio plocu sa novim procesor, jer mi maticna nece nikako upaliti sa ovim CPUom ako je u kucistu, samo vani. Ja neznam sta je to, ni kako, ali trenutno imam jedan vazniji problem.
Naime, na tu maticnu sam spojio svoj stari hard disk kojeg sam koristio u starijem kompu, pa reko, kako nemam trenutno para za novi disk, a koji mi iskreno niti ne treba, jer mi je 80 GB sasvim dosta idem ja njega spojiti. Prvo spajanje i u BIOSu je on normalno prepoznat i ja stavim da mi je cd-rom 1st boot drive (il` kak to vec ide) i sve dobro, pokrene se windows CD, radim ono sto sam vec do sada bar 100 puta napravio i nakon formatiranja i kopiranja fajlova, krece restart i sad kad bi on trebao da mi koristi hard disk, on meni onako non-sanlatno ispise dolje "A disk read error occurred. Press CTRL+ALT+Delete to restart" i tako baja prikazuje i 2,3 i 4 put kad sam ga ugasio i reko, ode ja malo googlati da vidim sta se da naci. I tako ja naletim negdje da probam sa "fixmbr,fixboot itd." i ja probam, ali ovaj put mu je trebalo doosta duze da on meni udje uopce u onaj pocetni dio gdje mogu stisnuti R, enter i da izadjem. Ja fino stisnem fixmbr, fixboot i opet nista. Jednostavno nece da nastavi pa da mu je Dragi Bog brat.
Da napomenem da taj hard disk radi bez problema na ovom kompu gdje je stavljen kao 2nd master disk, i sve se particije jasno vide. Upravo sam pokusao i sa "Disk checkerom" vidjeti hoce li mi naci kakve errore, ali sve ide bez problema, i nije nasao nista lose ili tako nesto.
Da ne duljim, pokusao sam se i u BIOSu maticne malo igrati sa nekim opcijama, ali opet bez uspjeha, jednostavno pise taj error i nece dalje, jedino sto mogu je resetirati komp i tako do Vidovdana.
Hard disk koji koristim je "Hitachi 80GB PATA 2M", i spojen je skupa sa nekim prastarim CD-romom na taj jedan IDE konektor koji imam na toj ploci. I dakako, hard disk je master, a cd-rom na slave.
Pa ja vas sada molim da mi date neki savjet, bilo sta, jer nakon toliko vremena izgubljenog na osposobljavanje procesora i maticne, i sad ovoga, ja cu sa 21 godinu postati sijed.
Hvala na pomoci i lijepi pozdrav,
Marko.