Citiraj:
Autor MIK
p.s. Jesi li probao nabaviti kit za odzračivanje. Nije to nikakva znanost...
|
A vjerujem da nije, ali kit dođe oko 200kn što je bezobrazno skupo s obzirom da ti treba jedan običan plastični nastavak, šprica i ulje (a DOT ulje dođe ~50ak kuna pola litre što je dostatno za valjda 10 odzračivanja).
Ako netko to ima ovdje i zna kako ispravno odzračivati, bio bih sretan kada bi se javio bilo tu bilo na PM.
Danas sam se išao malo voziti i kako mi pakne stružu po disku jer su preblizu pakne (a ne mogu ih nikako razmaknuti), ostavio sam dušu na cesti, no osjećaj kočenja je jako dobar. Jedan prst, ništa više. I to još dok nisu poštelane kočnice kako spada i to trebam srediti za Sljeme.
Ovako je dobar dojam. Dok sam iza sica, ne diže me na prednji kotač (prednja kočnica ofkors), ali na svemu osim betonu, kotač prokliže prije nego li ja stisnem do kraja kočnicu. Na betonu (sa težinom iza) zakoči ko ABS sustav, bez proklizavanja

.
Naprema V-brakeu, može se fino dozirati snaga i naravno, manje podlaktice bole nakon dužeg spusta (znači spust od pola sata pa na više). Jel se isplatilo ? Osim fora izgleda, trenutno ne (ok, čak i na cesti je veća fora kočiti, pogotovo kada se diže zadnji kotač pri prelasku rinzola

). Ali, meni ionako nije fora ići po gradu, već po Sljemenu gdje će, vjerujem, prednosti doći sigurno do izražaja.
Citiraj:
Autor Cvorovic
Nedavno sam naletio na ovaj filmić i to me zaintrigiralo:
http://www.youtube.com/watch?v=C_BsT8D9JYY
Koliko vidim, riječ je o gumi bez zračnice ali kako imam gume sa zračnicama tražio sam malo po netu ima li što za taj slučaj, i našao sam ovo:
http://www.keindl-sport.com/proizvodi.asp?tip=2003
To mi izgleda dosta primamljivo ali ne znam jel to u praksi baš tako dobro.
Jel itko od vas kakvog iskustva s tim jel tko probao to koristiti, koji su nedostaci i sl.?
|
Po meni bi pravi tubeless bio bolji, jer ima manju težinu. Ovo ti digne unutrašnju gumu skoro na težinu najlakših vanjskih guma (Schwalbe FF npr). Ali, ako radi, zašto ne. Dobiješ kojih 200g na ukupnoj težini i ako nema većih razderotina na vanjskoj gumi, šljakat će.
Citiraj:
Autor Reedy
pozz, evo da podjelim svojih "finih" iskustva s vama
Danas odšrafio vodilicu na biciklu (shimano) bicikl je scott aspect 60, i pukla mi je sajla :/... (ŠRAFIT SAM IŠAO DA SLOŽIM DA MI NE STRUŽE, SKORO U SVAKOJ BRZINI MI STRUŽE LANAC) i sada me zanima koliko bi me koštalo da odvozim bicikl u neki servis, znači nova sajla + promjena + slaganje mašinice, da se složi struganje po vodilici... Koliko bi me to sve skupa došlo? da nebi otpeljal bajk pa da mi lik ne kaže 500 kn 
|
To ti o prednjoj mašinici ? Ne kužim kak ti u svakoj brzini struže lanac, osim ako ga ne križaš ?
EDIT:
@ subtex
Iskreno, meni se Trek sviđa od toga što si ponudio. Ja sam svojeg Genesisa čija rama nije poznata nigdje

odvozio 1000km po itekakvom terenu po Sljemenu i sve je tu

. Velim, Trek mi se čini odličnim.