@terminator.... ukoliko ces se samo igrat, gledat filmove, slusat mjuzu, tek ponekad radit nesto za fax/posao sto nije ultra procesorski zahtjevno onda nema nikakog smisla ici na i7 posto je cjelokupna platforma preskupa, q8400/q9400 ce biti vise nego dovoljni, a usteda u novcu poprilicna. Dignes ih lako na 3-3.5ghz i da vidis veselja.
Osobno sam misljenja ako se daje 1000kn za procesor da danas nema smisla uzet dualca pa e8600 otpada, takoder dok imho q9550 kosta previse, tj ne daje tu razliku u performansama u normalnom radu, osim kazem, ako se ne koristi intenzivno za zaradivanje novca ili fax te pritom u potpunosti iskoristava, onda ajde.
za ploce necu komentirat jer ima puno kompetentnijih osoba ovdje od mene, ja bi kupio da uzimam novi komp na s775 i nemam nista od ovih djelova p5q-e unatoc cijeni koju ja smatram razumnom za mbo (~1000kn) zbog par svojih featurea koje nebi ni iskoristio vjerojatno, no vjerojatno se da proci i dosta jeftinije sa priblizno kvalitetnim, mozda i kvalitetnijim plocama. No kazem, preporuke tu ostavljam drugima