Citiraj:
Originally posted by KeLLe
Nema teorije da box cooler bolje hladi od zalmana!!
Kako to neko može pomislit
|
Ma kako se samo to netko usudjuje misliti da BOX kuler moze ikako bolje hladiti od Zalmana 7000? Ma bezobraznici jedni, sve bi vas trebalo sa shibom po prstima.
Cuj, nema to veze u tko sto vjeruje, nego ima veze sa cinjenicama. Zalman 7000 je bolji od BOX kulera u nekim situacijama, u drugima nije nista znacajno bolji (sigurno ne opravdava 300kn cijene). Cak stovise, Osobno smatram da Zalman 7000 ima nekoliko konstrukcijskih gresaka, ali na to cu se vratiti jednom drugom zgodom.
Baci pogled u BUG (140-141 dvobroj, strane 84. i 85.) di su imali temu hladjenja. U onoj tablici imas vrijednosti za sve kulere, a na kraju su vrijednosti sa BOX kulerom. Razlika izmedju BOXa i Zalmana 7000 (na vecoj brzini) je 2°C bez opterecenja, a pod opterecenjem je razlika od 5°C. Vec po tome vidim da je u igri bila neka teska nekvaliteta od kucista (po pitanju hladjenja) (65°C pod BOX kulerom pod opterecenjem:confused: ), jer je temp Pentium4 3.2C u EN-4105 (konfiguracija na slikama koje sam pokazao) 45°C pod punim opterecenjem i BOX kulerom (s time da se 9cm otraga uopce niti ne vrti, nego je podesen da se pocne vrtiti tek kada proc dojde od temp od 65°C - znaci nikada).
Osobno sam bio napravio mini test Zalmana 7000 (toliko hvaljenog) i usporedio ga sa Alphom 8942 sa 8cm ventom na 3000o/min i Zalman se i nije nesto iskazao. Prosvrljaj malo starijim postovima na ovom dijelu foruma.
U ovom kucistu (EN-4105) toliko je dobro hladjenje sa BOX kulerom da sam odlucio prodati Alphu 8942.
Citiraj:
Originally posted by KeLLe
Ali mi stvarn nije jasno kako ti je temp pod punim opterečenjem temp 38 - 40
Meni je pod punim opterečenjem 47
Bez opterečenja je 36
|
Kao sto sam rekao, kvalitetno kuciste (po pitanju ventilacije) rijesava vecinu problema.