View Single Post
Staro 14.08.2009., 00:17   #714
Mad Max
Registered User

Datum registracije: May 2009
Ja bih ti preporučio Q 8200 te neku jeftiniju Gigabyte matičnu.U admu je proc 1030 kn a ima i jeftinijih Gigabyte EP45 ploča cc 600-700 kn .Uz zadnju verziju easy tune 6 programčića koji skineš sa Gigabytove starnice upališ dinamički overklok iz samih windowsa ( konkretno koristim vistu 64 ) .Proc ti je fino cijelo vrijeme na difoltu a kada ti treba veča brzina zbog nekog programa ili igre on se sam podigne na nekih 2, 8 te memoriju na 900 mhz-a .

Sve mi uredno radi sa stock hladnjakom jer je proc vrlo mali potrošač struje i ne grije se puno .Znam da je to mali overklok ali ako te zadovoljava dobiješ za relativno male novce solidan komp koji može normalno potjerati svaku igru.A GTA IV , Arma II te još neke druge igre znaju cijeniti 4 jezgre...u skorijoj budućnosti će se to samo povećavati.

edit: za napone moram provjeriti kada budem kod kuće ali tempertura ostane ista tj. nekih maksimalno 2 stupnja viša kada je proc maksimalno opterečen ( intel burn test ma max opterečunju ).Osobno mi je draže preko programa jer mi ne treba overklok dok surfam po netu...ovako mi ga klokne 15%-20% samo kada pokrenem nešto zahtjevno.Sve je 101% stabilno.

Zadnje izmijenjeno od: Mad Max. 14.08.2009. u 09:33.
Mad Max je offline