Ne slažem se da je AN7 najbolja matična za socket A (iako je i sam imam). To je DFI Lanparty rev.B. Čak bih rekao da je NF7-S bolja što se tiče zrelosti proizvoda.
Uzmimo Guru čip. Osim hardware monitoringa i dobre fore sa profilima BIOSa, čip je SMEĆE. Ponavljam : SMEĆE.
Zašto?
Pokušajte OC-ati. Maknite za više od jedne postavke (recimo, voltažu memorije sa 2.8 na 2.9, ili FSB sa 200 na 203) i sistem će se zblokirati u 9 od 10 slučajeva.
Pokušajte upotrijebiti neki drugi program za hardware monitoring osim kičastog i poluupotrebljivog AbitEQ-a. Ne možete. Guru ne da.
FanEQ? Smijurija. Možete mijenjati napone samo na 2 headera (od 5 komada) i to samo od 8 do 12 V, a da ne govorim o temperaturnim ograničenjima.
BlackBox? Smijurija teška, neupotrebljiv softver totalno.
Nemojte me shvatiti krivo, ploča je dobra, uz de8 BIOS odlična, ali pati od dječjih bolesti. rev 1.1 bi zbilja dobro došla, ali nažalost, to vidjeti nećemo. Da ne govorimo da je uz ver.16 BIOS i ovo hlađenje NB-a neće dalje od 220 FSB stabilno, bar ne moj made in China primjerak.
Moja preporuka toj ploči ide samo ako je se nađe polovnu za 500-600 kn jer ne vrijedi para kao nova. Ovdje sam naveo samo negativne strane ploče jer ne volim kada netko preporučuje ploču bez trunke kritičnosti samo zato što je ima. Moguće je da sam dobio takav primjerak, tako da me ne napadate da vi nemate takve probleme. Ovu su samo moja razmišljanja o mojoj ploči. BTW, imao sam NF7-S i 8RDA+ tako da imam AN7 usporediti sa drugim pločama.