Citiraj:
Autor danny-xt
Pozdrav!
da li netko ima vapor-x 4890 grafu?
kakve su joj preformanse i odmos ulozenog dobivenog?
trenutno imam xfx 4850 i neznam da li mi se isplati prelaziti na vapor-x
najvise me kod ove xfx smeta relativno glasan cooler 
|
Mislim da bi ti kvalitetnija opcija bila kupit pošten hladnjak i poigrat se sa frekvama grafe, može se iz nje dosta izvuć.
Naravno, 4890 bi bila bolja, pogotovo na monitoru na kojem se ti igraš, al mislim da to za sada, sa igrama koje trenutno imamo na raspolaganju ne bi pokazivalo neku drastičnu razliku.
Realno gledajući, koju današnju igru 4850 ne može glatko potjerat (izuzev neoptimiziranih tech-demoa koje ni 4890 neće zavrtit kak treba), pogotovo ako imaš primjerak sa 1GB. Ako se ja na svojoj igram više nego pristojno, i dan danas maxam detalje u igrama na 1440x900....
A što se isplativosti tiće, vječna muka...To je stvarno subjektivno, i ovisi o financijskoj situaciji pojedinca.
Ako imaš para za pljunut na 4890, go for it, u današnjim igrama ćeš se malo bolje igrat, ali za koju godinu (kad bi 4850 počela štucat), 4890 će i dalje pošteno peglat. Jača je grafa, tu nema dileme, dulje će ti "trajat" itd...
Ali velim, mislim da je pametnije ovo što sam ti prvo rekao, više se "isplati", pa onda ak si baš u višku love, kad izađe serija 5xxx, uzmi nju.
To bih recimo ja napravio, ali samo zato jer si ne bih mogao priuštit novu grafu, a novi hladnjak već bih...Zajebano je to sa isplativošću...
http://www.overclockersclub.com/revi..._vaporx/17.htm
Review vaporice. Ukratko:
Pros:
- Excellent cooling
- Overclocked performance
- Overclocking ability
- Quiet fan
- Vapor X
- GDDR5 memory
Cons:
Pročitao sam dva testa, i u oba slučaja je zaključak isti, pohvale na performanse, hladnjak, OC...