Tema: syss htpc
View Single Post
Staro 12.08.2009., 00:58   #59
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
update:

izbačen 4600, ubačen 7300... temp su malo porasle u odnosu na prijašnji, ali i dalje pričamo o 50c rangu na 800-900rpm stock intel kulera
ugašena gma4500hd grafika, ubačena 9400gt gainward pasivna za potrebe street fajtera 4 i još mnogo čega (dalje u textu)

nakon mora:

ide van 640gb storage i dolazi 1tb
isto tako sa ebaya 2 x m$ xbox wired joypada također za potrebe street fajtera 4 i ekipe (srećom antec ima naprijed 2 x usb taman)

dakle prvo hardver...

bočni ventovi i dalje idu na 500rpm, temp kućišta su malo porasle zbog pasivne grafičke, ali umjesto da opet vadim kompletnu kantu iz ormarića (nema šanse) odlučio sam u ntune napraviti profile tako da pri ulasku u win se loada profil 200core/200mem i grafa je tada oko 60c (ovisno o klimi), umjesto 75c koliko je bilo nepotrebno stock (550/350). kad se pokrene igra on skoči na stock i kad se izađe iz igre opet se vrati na 200/200.

sa tom grafom na 720p rezi i stock freq, sve high bez aa, sa 2x af, onaj sf4 benchmark daje oko 45fps što je i više nego dovoljno za opuštenu tučnjavu uz ekipu, pivu i kokice.

sa novim bios-om inteli mbo podržava speedstep i naravno to je uključeno u visti, cpu može spustiti do 60%, što naravno pridonosi hladnijem okruženju, tišem radu i sl.

softver...

ubačen emucentar koji omogućuje da se iz samog mce pokreću igre uz dodavanje bilo kakve grafike na "ikonu" svake igre... što i nije tako revolucionarno pošto se može dodati samo shortcut u media programs (bez ikone), ali što je odlično je da nakon završetka igranja emucentar ga baci natrag sebi, tj. u mce sučelje + sf4 ima "vanjski" launcher kojeg se može potvrditi sa m$ daljincem kako bi se pokrenula sam igra. znači totalna kontrola sa daljinskim i (u budućnosti) joypadevima, makar sam to vidio kod kolege koji ima wireless modele i rade bez greške. jedino mu fali emucentar da ne mora ić po tastaturu, ali sad će i to znat

ne znam da li sam spomenuo ali ubačen hdtrailer.bat koji se svaki dan po tasku spaja i skida najnovije 1080p trailere, podešeno da ih automatski briše nakon tjedan dana, tako da nemam ni peglanja sa tim, samo tu i tamo bacim oko što se očekuje. fyi ovisno o količini trailera to sve skupa u tjedan dana zauzima 5-6gb i može se reć da je neka konstantna.

dodane ikone u main window media browsera i sad mi to izgleda kul - http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/icons.jpg

dodan starkcovers.bat preko taska koji "stavlja" covere u dvd kutije, dodaje odsjaj preko svake i na rubovima napiše o kojem se formatu radi (divx, xvid, mkv, mov...), ovaj odsjaj se jasno vidi desno na batman coveru - http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/starkcovers.jpg

to bi bilo to od ovih kozmetičkih stvari.

softver i drqanja

dakle htio sam svakako vidjeti nvidia-u na djelu sa dxva i to je rješeno iznimno lako preko vista codec pack shortcutova na start meniju... uključio dxva na oba moguća mjesta, u konfiguraciji izbacio ffdshow za ono što može dxva odraditi i...... 4-5-6% cpu, ubrzava i 720p i 1080p bez greške i pardona

no to mi nije toliko bitno koliko kvaliteta slike, a ona je nakon određenog zahvata, malo je reći fenomenalna. dakle sve sam ostavio na stock kako dolazi sa zadnjim nvidia driverima, samo u podešavanju za video color uključi da nvidia kontrolira video i stavi se najširi mogući dynamic range, nikako ne ovo dynamic kontrast enhancement jer se opet dobije isprana slika. testirao sam sliku na 300 zbog mračne atmosfere i na batman begins u kinu gdje svi sjede u crnim sakoima i generalno je tamna slika. to je stvarno strašno nešto... ko da sam novu telku kupio koja je razlika, ne mogu stvarno opisati oduševljenje

nadalje naravno da nije bilo bez problema i sleep (koje je btw. odlično radio), sada se znalo desiti da nakon sleepa nvidia odluči otići na 1080p rezoluciju i tako ostati... još je rano za reći da li radi, ali koliko sam ja malo testirao sve je oke - koliko god nevjerovatno zvučalo, ali na desktopu treba stisnut desni gumb, view i classic icons

javim da li je stvarno problem nestao.

nadalje... ako se nekome pali bez razloga komp iz sleepa u 6-7-8 ujutro, treba isključiti automatic mce update u samom mce-u i napraviti manualno novi task za skidanje guide-a. vidjet ćemo sutra da li radi. naravno postoje i 3rd party jednostavna rješenja koja će obaviti prljavi posao čačkanja po registry-u, međutim mislim da takvim putem će i dalje se komp samostalno paliti, tj. komp će dobiti rtc alarm i izaći iz sleepa te stajati bezveze upaljen.

za kraj napravio sam u ps-u jednostavan i meni efektan desktop (koji se nalazi u prilogu), koji je sada naravno pozadina uz autohide taskbara (što inače jako mrzim, ali zbog desktopa je bilo potrebno) + preko intel integrator toolkita sam isti takav desktop, ali u manjoj rezoluciji pixela i boja, ubacio u .exe najnovijeg bios fajla za mbo i sad kad se komp pali imam kul natpis, pa vista progress bar, pa welcome, pa kul natpis, pa mce

naravno potrebno je na intel mbo ugasiti one gluposti koje javlja "f2 for bios, f3 for vražja mater" za puni efekt.

još mi nekako titra u pozadini glave neki youtube plugin da ne moram vaditi tastaturu za funny moments... volaaaaaaareeeee, ooooooooo

eto raspisah se... over & out
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wallpaper.jpg‎
Views:	380
Size:	93.6 kB
ID:	9797  
syss je offline   Reply With Quote