Citiraj:
Autor dh41400
E moj, pa sto se desilo? (Ferky)
BTW dobar odabir ... javi dojmove i temp tog Mjudzena (kad stignes).
|
Evo danas je bilo vremena poslje rucka, pa se cijeli PC rastavio i posteno ocistio nakon cega je usljedila instalacija mugena. Bazu nisam slikao, ima na netu dovoljno puno kvalitetnijih slika, samo mogu reci da do sada sto sam imao, a bilo ih je podosta, mugen 2 ima nakvalitetnije obradenu bazu.
Hladnjak je OGROMAN, sve specifikacije ima na sajtu.

Usporedba sa Katanom 2 bez ventova. Nažalost kasno sam shvatio da su mi sve slike pod nekakvim kutem. Vjerujte mi na rijec da Mugen velicinom jede Katanu za dorucak.

Na P35-DS3

Sve slozeno u CM690

Katana2-IDLE

Katana2-LOAD-OCCT

Katana2-LOAD-Linpack

Mugen2-IDLE

Mugen2-OCCT

Mugen2-LINPACK
Razlika u temperaturi kod diskova je poveca zbog toga sto sam ocistio filter za prednji vent i ociscen je s1 pa je i manja temp grafe. CPU i maticna su rezultat promjene hladnjaka. Dok sam testirao Mugena bilo je dosta sparnije nego popodne, na žalost nisam imao s cime izmjerit sobnu temperaturu.
Kuciste je prilikom testova bilo zatvoreno, Linpack test sam vrtio jako kratko jer nisam baš vjerovao katani pošto mi se znalo događat na vecem naponu da preleti 100°C.
Senzor izgleda "laze" posto su idle temp stvarno niske, a nemam klimu i nisam na niti jednom polu.
Ventilatori su postavljeni tako da s prednje strane dolje vuce na diskove 12cm CM, na lijevoj bocnoj stranici 12cm CM puse unutra, 12cm CM na vrhu kucista iza hladnjaka za procesor izbacuje topao zrak van. Jedan 12cm je na S1 i vent na hladnjaku na cpu je okrenut tako da vuce zrak izvana sa zadnje strane kucista.
Pitanja, još neke slike ili bilo što, recite.
Vent se pri postavci PWM u biosu vrti od 700 do 1550rpm. Na 700 ga ne cujem pored ostalih i napajanja, a na 1500 je poprilicno bucan. Na postavci Voltage je pri paljenju cca 350rpm. Nisam opterecivao pod voltage postavkom tako da ne znam do koliko se vrti niti koje su razlike u temperaturi.
PS.
Dobio sam danas mail od game over-a da nema više u hr gladiatora i da se ocz povukao sa našeg tržišta. koliko tu ima istine, ne znam, ali eto da podjelim informaciju sa vama.
Nadam se da će vam se svidjet post.
Uživajte