View Single Post
Staro 07.08.2009., 21:01   #4
lobo77
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ah, T-Koma i njihove kombinacije. Ajde (ako ti nije teško) točno napiši (skiciraj) gdje je šta spojeno (od - do), kako na T063G tako i na ST780WL. Za optiku je jasno, ona je na T063G između Reset tipke i napajanja.

Ključno pitanje je u kom modu rada je T063G tj. kako je podešen. Ako su zadržali logiku od drugih uređaja onda je definiran Bridge mode za IPTV (MaxTv) vjerojatno na 3. i 4. portu i Bridge mode za Internet (pretpostavljam) na 1. i 2. portu.
Ako je ovo točno provjerit ćeš na slijedeći način:
Spoji jedan komp mrežnim kabelom direktno na T063G na Lan1,
na kompu napravi PPPoE Dial-Up sa svojim podacima (user/pass, vidi ugovor), startaj ga,
vidi jesi li izašao na net.

Nastavak slijedi kad autor teme odgovori.
Hvala na trudu
Evo ovako:
Optika ide u T063G, ali ne tamo gdje si napisao.
Izmedju reseta i napajanja je ups, sto je prazno. Optika je skroz lijevo u nekom djelu koji se da otvorit s poklopcem.

Ima 4 izlaza(gigabit/ethernet). Iz cetvrtog ide u maxtv, a iz prvog u ST780WL. Tamo je spojen na IPTV (4), i onda ide iz ST780WL (Internet 1) direktno u racunalo.

T063G
(1 (ST780)) (2) (3) (4maxtv)

ST780WL
(1) (2) (3) (4) <<<< 1 i 2 internet, 3 i 4 IPTV
l
l
l
PC

Probao sam spojiti direktno na T063G bez Speedtoucha i nikako se moze dobiti signal. Rekao mi je jedan sluzbenik da bi ST780WL morao biti prisutan. Da nije samo bridge.
Isto tako su oni sa svoje strane opet radili neke testove i sad vec misle da je problem puno veci. Navodno da ja nemam veze s time i da je, kako oni kazu, potrebna nekakva rekonfiguracija s njihove strane. Nakon sto su me par puta zvali, rekli su......pogodite "Proslijedit cemo to na visi nivo, mi ne mozemo to otkloniti." Pitao sam hoce li netko izac na teren to pogledat, a oni kazu da nije potrebno, zato sto je mozda stvarno kod njih problem.
Sad ja vise ne znam sta da mislim, ko je kriv. Vec danima imam samo probleme s tim, i nitko mi od njih ne govori nista.
Jos jednom hvala na trudu i ako imas neki savijet za dalje, da bar znam odakle pocet.
Pozdrav
lobo77 je offline   Reply With Quote