evo, da se tema malo probudi
Useljavam se u novi stan i nikada u životu nisam se susreo sa LCD ili Plasma TV aparatima.

Stvarno ne znam razlike između plazme i LCD-a, samo sam čuo neke fantazije i pričice da plazma brže rikava, da je LCD dugotrajniji, laprd, laprd, laprd... rekla kazala, ne zanima me
ovako, imam par stavci za što mi TV treba i kako ga planiram koristiti, a vi mi recite koji je model najbolji za mene.
1. budžet: max 5000 kn (ok, dalo bi se nategnuti još eventualno 200-300kn za pravu stvar)
2. daljina gledanja: 3500 mm (3,5m)
3. MaxTV nemam niti namjeravam imati, dakle, gledam "zemaljsku" televiziju. Imam CATV (Karlovačka kabelska televizija) koja ima nekih 40-tak programa i nekoliko ih je digitalno.
4. najčešće gledam DVD-ove i Divx-ove preko Pioneer DVD playera, ali bi htio i spojiti TV na komp i gledati HDTV serije i .mkv filmove, te zaigrati PES ili F1 rFactor

samo da napomenem, ne mislim da koristiti kao monitor, samo za navedene stvari, dakle filmovi i te 2 igre
5. imam nVidiu 8800GT iz siga. da li je moguće nju i TV spojiti HMDI kabelom preko onog DVI-HMDI adaptera, i da li taj kabel prenosi zvuk ili će za zvuk trebati posebni kabel sa izlaza matične???
molim dobre ljude da me prosvjetle kroz ovih 5 točaka. što uzeti? LCD ili Plasmu? i koji proizvođač/model?
Zahvaljujem
edit: Molim preporuku za Plasma i također LCD model/e.