View Single Post
Staro 01.08.2009., 18:40   #136
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Stojim uz svoju tvrdnju da je za dual core CPU regulacija napona na P45-T2RS dostatna. Pred tjedan dana sam e8500 potjrerao na warp 9,5 (uz 446 FSB to je dalo 4246,5 MHz) i bootao je u W7 bez dodavanja napona! Surfao jesam par sati i slusao flac-ove, ne mogu garantirati da je posve stabilno, ali eto radi s 1,15V na CPU. Vdroop i slicne gluposti? Gotovo nepostojece...

Ono s cime nikako nisam zadovoljan je hladnjak NB-a i vec sam se javio destroyeru za zajednicku kupovinu NB bloka iz EK (potrazite thread na trznici). Za sada je plan da uzmem mosfet hladnjake pa da ploca bude spremna kada cu za godinu-dvije uzeti quada.

Da se vratim na NB. Procitao sam threadova i threadova prije no sto sam dobio stabilnost. Svakako treba u BIOSu s F9 poyvati skrivene opcije za OC. Pogotovo ako se cilja na 4x2GB RAMa 1066 MHz, ima tu puno posla oko pikanja. No tko je strpljiv moze i to posloziti. Ono gdje sam ja zapeo je RAID. Uz dva postojeca diska stavio sam 3 nova u RAID i najednom BSOD-ovi nakon sto cipset prijedje 55 stupnjeva. RAID sam ganjao sa samo 4GB RAM-a.

Uglavnom, ako netko kupuje plocu, obavezno raskopati hladjenje cipseta i zamijeniti pastu ispod. Navodno se radi o nekom jeftinom smecu. Ja to nisam napravio i koliko sam vidio na drugim forumima - zbog toga imam probleme s plocom...

Kada promijenim hladjenje na ploci, javim kakvi su rezultati.
Amepshi je offline   Reply With Quote