Ovaj EIST i C1E su me najvise iznenadili. Ugasis ih i ploca prijavljuje 1.05v za CPU, upalis ih ploca prijavljuje 1.2v za cpu i onda smanjuje u idle. Ugasis ih i treba +200mV (u win jednako 1.25v) za stabilnih 4.0, upalis ih i treba +150mV za boot na 4.0, a u win onda prijavljuje 1.34 u load-u.
Sto se tice NB-a, 1.28v (koliko ga ja sada drzim) ne bi trebao biti prevelik napon. Problem je u onom hladnjaku koji je obican tanki lim. Mogli su bar stavit cvrsti puni hladnjak kakvog ima P35 T2RS. Onaj heatpipe koji ide oko socketa po hladnjacima je obicna reklama i to nicemu ne sluzi. Gigabyte ima slicno rjesenje no hladnjak je cvrst, pun i dobro povezan s heatpipeom. Na Gigabyte-u 1.3v spucanih u NB skoro pa ni ne promjeni temp istog.
Ploca radi normalno s tih 58 stupnjeva pa ce tako i ostat. Doduse komp mi je full tih, ventovi su na oko 450rpm pa nije ni protok najbolji.
DFI je u globalu pouzdaniji nego Gigabyte u drzanju istog clocka. Dok se gigabyte-u ne svidaju neke vrijednosti kod OC-a on se restarta u loopu, smrzava, cesto i brise citave postavke BIOS-a. DFI napravi 2 restarta, vrati FSB u normalu i vozis dalje.
xulos, daj mi posalji taj zadnji limic.
EDIT: Ok, cekam ga iduci tjedan. tnx.