Vec par dana sam na novoj konfi pa je red da napisem par iskustava sa Athlonom 64 3800+.
Kao prvo, procesor je snaga kakve nema. Frame rate u svim CPU-intenzivnim igrama mi je otisao debelo gore i omogucio da IL2 igram sa takvim gustom da to nije normalno. Doom III isto leti, no za to je najzasluznija 6800GT.
Ono sto je pak fascinantno jest koliko mi se ubrzao rad u aplikacijama - na P4 koji je bio OCan na 3.2GHz sa istom memorijom mi bas nije bila neka fora imati upaljen Photoshop (ili PaintShop za manje zahtjeve), Dreamweaver MX (koji je bio napunjen brojnim PCE grafovima koji je svaki 300-400k koda), Avant Browser shell, SETI i jos nekaj (Eudora, WinAmp, etc)... Jednostavno, to sve skupa nije islo kak treba.
Na sadasnjoj konfi to sve zajedno radi bez ikakvog beda, response tajm i otvaranje novih prozora leti, ma MRAK. Tak da sam odusevljen i lud od srece i efikasnost mi je otisla gore bar 10% dok radim.
Na default taktu nemam zamjerke niti na ABIT AV8. Nazalost, za overclocking su ploce sve u k. Gigabyteici koju sam isprobao sam u medjuvremenu nasao jos jedno brdo glitcheva, bugova i ostalih govna... AV8 ne pati tolko od osjetljivosti na memoriju no zato ne radi promjena multipliera i FSB oc je za dupe obrisat. O tome cu vise u AV8 clanku - sam da nadjem vremena za ga napisat. Uglavnom, nadam se da ce izaci neka nForce3 250 Ultra ploca (EPoX mozda?) koja ce napokon raditi kak Bog zapoveda kada se OC-a!
Uz to moram reci da na obje ploce uopce ne radi mjerenje CPU tempe neg ili ti pokazuje 18C ili vrijednosti poput 80C (a vodeno jedva da postane mlako).