View Single Post
Staro 26.07.2009., 14:05   #546
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=618608

moj jučerašnji poluuspjeh.

voltažu proca nisam diro uopće, a mema je išla na 2.02V maximalno, ovo je čisti fsb overclock, sa mjenjanjem FSBRAM odnosa (bios ima tu jednu lijepu opcijicu...)

kad je bilokolko overklokan proc, stabilnost cijele igre pada u vodu. recimo do 3.52 je ulazio u windowse bez problema, al bi BSOD dobio čim bi opteretio, najčešće memorijski BSOD-i (page fault in nonpaged area, driver irq less or equal (znam da ovaj nije vezan za memu direktno, al obično kad je problem u memoriji na ovoj konfi, redovito mi je to bacalo))

ikakvi savjeti? konkretno, uspio sam fsb dić do 330(proc na 3.63ghz), nakon tega neće bootat, znači krkanci od BSOD-ova, najčešće page faultovi.

čim se fsb digne, mema ode u tpm manje više. do 3.52 mogu uć u windowse, al ćim potegne proc malo jače ode sve... btw, zgašene su sve moguće power saving opcije koje mogu dirat napone (speedstep i sl...)

žalosni detalj je što su temperature apsolutno identične na svemu (na procu je scythe shuriken)

e sad, ak neko ima kakav savjet kako dići stabilnost sa ovom konfom (vidi moj komp)...

maX, heeeelps usss
Vrga je offline