View Single Post
Staro 26.07.2009., 10:57   #10
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
ICQ, MSN, Facebook, MySpace, Twitter, blog, chat, mobiteli u svim varijantama, YouTube i milijun sličnih načina (možda ne u početku tak zamišljenih, ali su se polako i sigurno sveli na to) da se ljudi ne moraju maknuti van kuće/sobe/stana, a da "imaju masu prijatelja" i da se s njima redovito "čuju". Sad još i Omegle, pa jedno stotinjak derivata toga i antisocijalizaciji/asocijalnom ponašanju nema kraja. Ovisnosti o pojedinim servisima i društvenim mrežama da i ne spominjem. Kad se ljudi i za neko čudo božje nađu vani; Fejs, Spejs, Tjub i ostatak veselog društva su im 90% razgovora.
Inace se cesto slazem s tobom, ali sada ne mogu.
Ti spominjes neke od mogucnosti koristenja ovih servisa, ali nisu jedini. Ne moramo biti ekstremni - nabrojani drustveni servisi se mogu itekako kvalitetno koristiti, samo korisnik to mora htjet.
FriendFeed koristim za linkove svih mojih prijatelja, poznanika i njihovih prijatelja za tocno odredjene sadrzaje - eseje i kolumne koje citaju pa shareaju, vijesti do kojih ja nisam dosao, nove knjige koje su izasle, novi filmovi koje zelim pogledati jer mi ga je nteko od njih preporucio.
Facebook koristim kao servis gdje promoviram svoju radijsku emisiju, updateam je novim informacijama, skupljam inpute ljudi koji je slusaju. Neke prijatelje sam upoznao u inozemstvu i ovako jos drzimo tu i tamo kontakt kada oni dodju ovdje ili ja negdje vani idem. Takodjer, ako se bivsi "razredi" dogovaraju za neke mitinge, lakse je preko "fejsa".
Skajp koristim umjesto telefona jer mi je jefitiniji za komunikaciju.

I sa svim tim, cesto sam vani, pricam s ljudima, nisam, vidi vraga, nedrustven. Stvar je u ljudima koji koriste te servise, i iako sam siguran da si na te ljude mislio, htio sam skrenuti paznju da zbog toga ne treba biti nihilist nego se truditi iskoristiti potencijale servisa koji su nam dostupni.

A to sto ekipa kao "mislav89 ili tako nesto" (koja nota bene u topicu o recesiji sa svojih 16 godina izjavljuje kako ga kriza pogadaja i kako nakon procesora vise nece nista neko vrijeme kupiti - a ima dual core na 3ghz) koristi fejs ili druge servise kako bi postali drustveno retardirani, to je problem, ali ne samog servisa.

disclaimer: "mislav89" je koristen kao primjer, svaka slicnost sa stvarnom osobom je slucajna