Citiraj:
Autor Tola
ok
frend mi je rekao da ako su oscilacije veće od +/- 0.05 da je to nepouzdano napajanje....
pa se zato bojim...
znaci ok je napajanje za moju konfu?
netreba bolje?
|
frend ti je negdje nesto procitao i malo krivo skuzio. Radi se o postotku, 5% iliti ga 0.05 ukupnog napona smije setat po standardu. S time da jos nisam vidio da taj podatak netko izrazava kao 0.05 iako tehnicki nije neispravno

Naravno standard je standard ali nikad neces vidjeti kvalitetno napajanje koje nije na rubu snage ili pred uginucem da seta toliko.
ali mali otkloni postoje i na recimo mom vx450 na koji je pola foruma svojevremeno svrsavalo (onda druga polovica si je mogla priustiti/imala potrebu bolje

). Da li je to razlog da ga u strahu opalim o zid i kupim novo? Daleko od toga.
a sto se tice toga jel to tvoje dobro ili nije....vjerovatno nije. Ali da li ce krepati sutra? To ti nitko ne moze reci. Kao sto sam spomenio prije konfa ti nije neki veliki potrosac, svako napajanje koje je u stanju isporuciti 150W u peakovima na 12V bi to moralo drzati bez nekih problema. A to moze i MS sroteks. Jedino sto sam ja dok sam bio prisiljen furati te jeftinjare volio ih mjenjati na godisnjoj bazi. Toliki im je otprilike rok trajanja u pristojnim konfiguracijama. One office kutijice s integriranom grafikom i slabim procesorima mogu tjerati godinama bez problema. Ili krepat za par mjeseci. Kao i sve drugo.
Jebga, nemamo kristalne kugle za 100% tocne informacije