Pozdrav
vec nekoliko dana isprobavam razno razne nacine anonimnog surfanja koje se nude na internetu i pitam se koliko je sve to zapravo zaista anonimno?
Primjerice, program zvan Anonymizer je zaista jedan od najboljih koje sam imao prilike koristiti (na žalost trial je verzija i radi free svega 7 dana), brz je i stabilan, i kada odem na stranice koje ti pokazuju koju IP adresu trenutno imas on zaista izbaci neku americku IP adresu. Također, možeš i preko youtube-a gledat video klipove koji nisu zbog zaštite autorskih prava dostupni preko HR adrese .. no, koliko je to zaista "anonimno"?
Druga stvar koju sam nedavno "otkrio" je surfanje putem VPN-a, sto je jos najstabilniji i najbrzi nacin. Konkretno napravim account na
http://www.itshidden.com, napravim vpn konekciju i dobijem adresu u Amsterdamu, a preko facebooka dobijem nizozemske reklame LOL i svuda mi izbacuje location: Amsterdam ..
Pa sad, vjerujem da tu ima ljudi koji su strucniji u svemu tome .. pitanje glasi koliko je to sve zaista anonimno surfanje? Ako neko sranje napravis na na netu (samo pretpostavka, ne i namjera LOL) .. kolikom brzinom ti mogu nadlezni za "kriminal na internetu" otrkiti tvoju pravu IP adresu ?
zahvaljujem na odgovorima