Citiraj:
Originally posted by gpremec
@Loomen: Vidim da si malo zastranio. Dali tebi treba video-editing mashina ili nesto takvo ozbiljno za rad, ili samo razmisljas onako opcenito? Ako razmisljas samo onako opcenito, onda ti nema pomoci. Mozemo mi ovdje svi nabrajati ovo ili ono, neslagati se oko izbora ploca ili memorije, ali u Intel baziranom svijetu to ne ide onako kako u AMD svijetu. U pravilu ljudi izabiru Intel jer ne zele razmisljati o latencijama memorije (kao da to u Intel svijetu ima nekakve koristi), velicini hladnjaka ili snazi ventilatora na njemu (BOX kuler je i vise nego dovoljan, cak i za OCanje), a sav "egzoticni" hardwareraj pouzdano radi na Intel chipsetima.
Ako ti treba ozbiljna 100% stailna mashina za ozbiljan rad, onda se takva mashina ne "slaze" (ako se to uopce moze tako reci) na forumima, vec se trebas obratiti jednoj od malobrojnih firmi koje slazu ozbilja racunala za ozbiljan rad. A tada je prvo pitanje na koje moras odgovoriti: koliko novaca imas na raspolaganju za takvo racunalo. Tek se nakon tog odgovora pocinje slagati ponuda.
|
dvojezgren proc cu kupit kad dodje i malo mu se spusti cijena a do onda ocu imat stroj koji ce moci "normalno" vrtit after effects u kojem POCHINJEM ozbiljnije raditi - tako da mi josh netreba "ozbiljna 100% stabilna mashina za ozbiljan rad" kako si rekao, jer si time vjerovatno mislio na neku perverziju od workstation-a koja dodje 30 000kn
...poshto sve komponente kupujem bez pdv-a imam na raspolaganju oko 10000kn...ako ce shta falit kupit chu slijedechi mjesec kad sjedne placa i tak u nedogled

...samo me zanimalo koja je plaforma bolja intel il amd...
...i to bi kupio shto prije, moguche drugi tjedan...
anyways hvala svima..na kraju mislim da cu ich sa intelom...vishe ljudi mi ga je preporuchilo nego amd...
FINALNA konfa bi izgledala ovak:
P4 3.0 Prescott S478
1516kn Hgspot
MBO ABIT IS7
885kn hgspot
2x512 kingmax 500
1560kn vemil
gainward fx 5900xt 128
1470 kn
Maxtor 200gb x 2
951kn hgspot
napajanje levicom 420
463kn links
cdrom lg
110kn links
tastatura microsoft
170kn
dvd przilica
951kn
=8076kn SA PDV-OM!
ovo je chista osnova pa chu od tog krenut dalje...
komentari?