View Single Post
Staro 17.07.2009., 21:56   #22
skare
Premium

skare's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Rivi Pregled postova
Ajde nemojte momka zajebavat.
Rješenje je da ne može bit jednostavnije, a javlja se kao potreba da se naslovnica i eventualno sadržaj na prve dvije stranice dokumenta (maturalni, diplomski radovi i sl.) ne numeriraju.
To ćeš izvest vrlo jednostavno. Prve dvije stranice će ti bit jedna sekcija (na kraju druge stranice pukni "Section break", da ti next section bude na 3. stranici), a ostale stranice druga sekcija.
Nadalje, u Hederu i Futeru ćeš na 3. stranici ugasit Same as previous. Tako ćeš numeriranje u prvoj sekciji jednostavno ugasit, a u drugoj će ti se startati od broja kojeg ti postaviš 1,2,3.
Ako kome nije jasno, pojasnit ću kasnije, a nije mi teško ni napraviti vam "šprancu" s prve dvije prazne stranice u jednoj sekciji, a 3. stranicu u drugoj, pa vi pišite po tome.
Ljudi moji, Word je dobar program, samo treba otkrit sve njegove mogućnosti, a kad ispišeš teksta i tablica koliko sam ih ja (nažalost) ispisao, znaš i ono šta ti nikad neće trebat.
Šta se tiče kazala pojmova, to se isto da vrlo lako izvest. Imaš opciju za kazalo, pa kasnije možeš svojevoljno linkat na bilo gdje u tekstu. Također to kazalo može bit različito od teksta (smjernice) u tekstu, tzv. TOC.
Dajte samo malko podrobnije šta vam triba šta se tiče Worda i Excela, da ne pišem nadugo i naširoko, a vi iz toga izvlačite jednu rečenicu, pa ću sve pojasnit.
bi li mi mogli objasniti? puknem section break na kraju one stranice koju ne ne bi da ide page numb. ali onda dalje ne znam koji section da stavim even,odd, continous, upale se i glupi headeri i opet mi numerira sve jer ne znam.može primjer na jednoj stranici, pretpostavljam da je isto za više. htio bih spojit sve u jedan dokument. radio sam sve posebno, da mi ne broji sadržaj, naslov i sl. evo probat ću na slici pokazati ne znam je li se vidi?