Citiraj:
Autor E-mil
I ja sam postavljao slična pitanja prije 3-4 mjeseca i mogu ti reći da nitko nije znao odgovor na to pitanje ili se bar nije udostojio odgovoriti.
|
Kako ne razumiješ da ti ne može nitko reći šta da ti upišeš i da ploča/procesor/memorija tako radi. Nemaju svi iste komponente, i da imaju opet svaki je primjerak drugačij. O hlađenju da i ne govorim, kako bi ja mogao znati kako hladi xy hladnjak s xy ventom, mora svatko sam pokušavati, u tom i je štos, ostatak ekipe može pomoći savjetima, stickyma i sl.
Citiraj:
Autor E-mil
Svi odgovori su bili u stilu, pročitaj sticky, ili zajebi auto-stavi na manual, ili dobro prouči sticky ili prvo pravilo je sve na manual pa ...
|
Odgovoreno ti je gore, ne može ti nitko reći točne podatke, proučavaj sam.
Citiraj:
Autor E-mil
Evo opet pitanja:
Da li netko zna do kojih vrijednosti idu (ili u kojim graničnim vrijednostima se kreću) voltaže u OC postavkama ako se postave na AUTO ?
|
Voltaže u auto postavkama će biti premale, jednostavno isključi auto, i onda prvo svaku komponentu posebno isprobavaj, nađeš max. stabilne ferkvencije svih komponenti pri tvom hlađenju, tako podesiš i amen.
Citiraj:
Autor E-mil
I kako se to može provjeriti (izmjeriti)? Postoji li neki software koji očitava sve te BIOS voltaže?
Konkretno recimo ove koje je Tumor naveo u par postova prije
|
Postoji SW (CPU-Z, OCCT i sl.) ali ne uzdaje se previše u to, kupiš si multimetar, nađeš mjerne točke na ploči i izmjeriš realne voltaže. Ovo sve što sam ti ja napisao piše u stickyu.