Znaci, imam male problemcice s drugim kompom.
Konfiguracija je:
Intel Pentium 4 Cedar Mill 3.00Ghz
Stock Intel cooler
ASRock G31M-GS
WesternDigital Caviar 500GB (AAKS)
CRUCIAL Rendition 2GB 800Mhz DDR2
LC Power 400W, ATX2 v2.2 120mm
LC Power Elite 952A mATX crno
DVDRW SAMSUNG SH-S222A PATA (imam i jos jednu PHILIPS przilicu, tek toliko da imam nesto u drugom slotu... poluispravna je)
Asonic FireWire 3+1 PCI
2×eSATA SHARKOON Bracket
2×USB Bracket
3.5" Card reader/writter
LOGITECH Media keyboard
LOGITECH RX300
PATA Round red cable ATA100
CoolerMaster 80SU1 2500RPM 80mm 26dB
i uskoro... Potenciometar za ventilator FanMate2, ZALMAN
i sad, problemi su sljedeci:
Maticna ima HD autio izlaz, a na konektoru na caseu pise AC'97. Znam da je s time bilo dosta problema... Citajuci razne forume i rjesenja, odlucio sam izvuci PIN 4 i PIN 7. Međutim... ti pinovi nisu ni bili spojeni.
Link na kojem je opis pinova:
http://www.intel.com/support/motherb.../cs-015851.htm
i ovo sam nasao na drugom forumu:
DO NOT PLUG GROUND INTO PIN4, could cause damage to either M'board or FP I/O (Pin4 is a voltage provider to HD compatible FP I/O).
na konektoru su kratkospojeni su pinovi 1 i 3. Zanima me da li netko zna kako rijesiti da front audio konektori prorade?
I drugo pitanje...
Imao sam Win XP par dana. Nije bio ukljucen dnevno bas kao sad Win 7. No... Nakon instalacije Windows 7, nakon sto je proslo par dana i kad je komp bio upaljen od 11h sve do 2 ujutro, nakon sto sam ga ugasio, sve se ugasi (napajanje, ventilatori, sve) i onda odjednom nakon 2 sec se opet upali komp. Mislio slucajno reset stavio... Ali se isto ponovilo preko 5 puta, svaki put kad je komp dugo upaljen.
Sumnjam da je do Windowsa jel je i na build 7000 i na build 7100 isto. Windows XP nije bio tako dugo dnevno upaljen, pa neznam da li se to na njemu dogadja.
E sad, da li je to OSa, maticne, napajanja? Da se neki kondenzator ne isprazni pa ponovno napajanje potegne? Ili sto vec?
Hvala!
Usput, na Win 7 build 7000 kad sam stavio remove card reader/writter, on ugasi napajanje na citacu kartica na sekundu (i meni da do znanja da mogu izvuci karticu van), a na build 7100 napajanje stalno ostaje. To sam primjetio... Na XP se napajanje ugasi sve dok se ne izvuce i ponovno spoji uredjaj.