Citiraj:
Autor Bubba
Ako se brines da bi netko mogao pregledavati tvoju p0rn kolekciju na cloudu, to moze i bez istog, ako to stvarno zeli.
|
Naravno da moze al sa cloudom su vece sanse da se netko "slucajno" dotakne mog network foldera nazvanoga lolita almost 18
Citiraj:
Autor Bubba
Nisam bas siguran. Cloud je vec u povojima genijalan koncept za one koji trebaju odredjenu kolicinu CPU vremena.
Pogledaj djecake koji renderiraju na klokanim Kvodovima - imati neogranicenu (uvjetno receno) kolicini CPU resursa takvim ljudima znaci da (pod pretpostavkom odgovarajuceg softvera, no to je pitanje vremena) je moguce izrenderirati scenu u rekordno kratkom roku, po zanemarivim cijenama. Jer njihov klokani Kvod ima inicijalnu cijenu i zastarijeva svakog dana. OTOH, cloud koriste po potrebi i uvijek imaju najsvjeziju tehnologiju.
|
Cloud bi bio puno bolji koncept da ga radi microsoft (posto oni iza sebe imaju ogroman bekap programa) dok gugl to tek treba napraviti. Kao sto si rekao cloud bi u nekom poslovnom svijetu bio jako dobar cisto iz razloga ustede vremena i u tome se u potpunosti slazem (dapace vecine firma naginje cloud nacinu posto ih vecina ima server koji dijeli datoteke itd da neduljim jel)
Citiraj:
Autor Bubba
Cak niti toliko omrzena i prezirana ideja NC-a (network computera) koja se pocela koprcati u drugoj polovici '90ih dobiva novu dimenziju s cloudom, pogotovo uz sve brzi broadband.
|
NC je bio cloud prije 19 godina

nije gugl nista novo izmislio samo eto radi broadbanda to je sada uvjetno receno moguce.
Citiraj:
Autor Bubba
Naravno, ne za "power usere" (stogod to znacilo; ili barem ne jos), no za Facebookere i ekipu - dusu dalo, a takvih je 90% PC usera.
|
pod "power usere" bi stavio one koje su bar stavili ruke na 3
razlicita OS-a.
Malo si rekao 98% bi po meni bila realnija brojka.
Citiraj:
Autor Bubba
No da idemo konkretno, kako je to tebe M$ oskvrnuo za tvoju privatnost?
BTW, imas Gmail? (retoricko) E, pa nemas privatnost... 
.
|
Pa samo koristenje njihovog os-a narusava tvoju privatnost jer 99% oni znaju puno vise o userima i njihovim navikama nego sto bi trebali.
Sto se tice gmail-a cccc pa cim sam ga otvorio sam mu namjenio "ostala sranja i spam mejlove" ionako za ista vaznije svatko ozbiljniji ima svoj mejl