Citiraj:
Autor Mad_Duke
Pa za vecinu se stvari slažem sa tobom. Ali za muzičku kolekciju se ne slažem. Ako hočeš naprednije mogučnosti pretraživanja imaš programe za to. A ako nečeš, puno je bolje imati muzičku kolekciju kategoriziranu po recimo -stil muzike-cro ili noncro - artist - album - pjesma. I tu nema apsolutno ništa što nije optimalno. I tu ne govorim o 15 godišnjacima koji si ne mogu pustiti cijeli album da im svira, nego moraju panično tražiti sljedeću pjesmu nečeg petog u svojoj 3 terabajta velikoj muzičkoj kolekciji. Koju tako i onako ni "najbolji program na svijetu" neće srediti.
|
Takva kategorizacija mozda ima smisla ako Nunjo i tor dodju kod tebe pa hocete slusati samo Tonyja Cetinskog.
Ako pak (pod pretpostavkom da imam odgovarajuce tagove) zelim instantno napraviti playlistu svih jazz laganica britanskih autora od razdoblja '65. - '68., kategorizacija po folderima ima malog ili nikakvog smisla, jer mozes isto uraditi samo po jednom kriteriju. Primjer je dovoljno deskriptivan da mozes pretociti analogiju na bilo koji model kreiranja playlista.
Citiraj:
Ali anyway, onda govorimo isto o tipu ljudi koji sa druge strane ima hard od 640gigi ili više, jednu particiju i sve programe, multimediju raštrkanu po svakom kutku harda. A takvih je jako puno jer instalacija najpopularnijih windoza ti fino automatski ponudi kreiranje particije preko cijelog HDD-a. I kaj je ovdje optimalno?
|
Osobno ne vidim problem u jednoj particiji na racunalu. Eventualni problem moze nastati pri korupciji podataka/particije, gdje je onda cinjenicno lakse "pregaziti" particiju na kojoj su Windowsi te raditi sve jovo nanovo.
Ali to nije nikakvo posebno opravdanje. Pogotovo uzevsi u obzir cinjenicu da opet tih istih asimptotski blizu 100% korisnika racunala uopce nema blage veze kakve sve feature nudi njihov FS (a pod ovim najprije mislim na Windowse/NTFS), a kamo li njegove mane i/ili probleme.
Koliko je to bitno za kolekciju MP3-ca? Upitno. No ti si takodjer karikirao primjer na koji sam se ja osvrnuo.
Citiraj:
Velim samo da nisam fan glupih programa koji će ti samo izbaciti svako govno i probati napraviti kolekciju preko (vezano uz muziku) id tagova.
|
Ni ja. Ali to ne cini razliku u jednostavnoj cinjenici da se primitivnim
folderiziranjem ne dobiva apsolutno nista.
Drugi par rukava je sto rijetko tko ima "cistu" kolekciju MP3-ca, uredno istagiranu i slicno. Jer onda file nameovi i folderi tih datoteka uopce nisu bitni, te uredno mogu stajati u jednom folderu bez ikakvog problema.