View Single Post
Staro 07.07.2009., 22:55   #131
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nakon nekoliko mjeseci druzenja s DFI p45 T2RS plocom mogu zakljuciti - ploca je tak-tak. S jedne strane e8500 se na njoj clocka jako jednostavno, bez dizanja napona. Trenutno stabilno radi na 8,5 x 444 = 3774 MHz, a napon je u Windowsima 1,15 V. Kada se prijedjem granicu od 3,9 GHz, cini mi se da treba dodati mrvu napona, ali za sada mi je ova brzina dovoljna.

Napajanje ploce je dosta dobro - pod uvjetom da su ocitanja temp tocni, ne prelazi 40 stupnjeva kada se CPU nalozi.

Eto, koliko se lako *kloka* CPU, toliko je tesko p45 cipset nagovoriti na suradnju. 2x2 GB pokrenuti na 1066 MHz, na prvi pogled je izgledalo kao nemoguca misija. Prst sumnje upirao je u RAM, ali kako se kasnije pokazalo - deklaracija 1066 MHz na RAM-ovima nije lagala. Nazalost, jedino rijesenje je bilo poprilicno povecati napon cipseta cak i kada je CPU bio na defaultu. Dizanje napona na 1,3 V (u win) rijesilo je problem s memorijom (nisam primjetio rusenje aplikacija). A 4x2 GB RAM-a na 1066 MHz? Probao, siroti p45 to ne moze bez napona preko 1,4 V. OK, priznajem da je to veliko opterecenje za mem kontroler, ali iznenadili su me priblemi na 800 MHz - ne smijem bas ganjati latencije za stabilni rad. Temperatura NB-a dodje do max 55 stupnjeva tijekom suncanog dana...

Eto, ploca je zvijer za CPU OC, ali su trebali poraditi oko tog p45 cipseta. Barem staviti jaci hladnjak ili nesto oko napajanja cipseta doraditi...

Zadnje izmijenjeno od: Amepshi. 07.07.2009. u 23:13.
Amepshi je offline   Reply With Quote