View Single Post
Staro 02.07.2009., 19:56   #1
ivan77
Guest

(riješeno) AMD 7750, napajanje i tko zna što...

E ovako , jučer ja , sav sretan kupim AMD 7750 X2...i upiknem ga u svoju kantu u kojoj je do tada radio AMD 4050e (45W)...ostatak konfe;
4x2 gb DDR2 800 Kingmax
3x HDD
ATI 4850 512
DVD-RW , dva dodatna venta etc...
napajanje : RAPTOX 450W iz 2007 g., tada bilo kao neko "uber cool super duper RAPTOX marka s perspektivom ., kenj,kenj" ....

problem prvi :
Temperatura novog procesora sa stock coolerom HOP na 65-70C!
Pokrenem Call Of Juarez 2 , počne smrdit po plastici iz napajanja...reko , više autosugestivno onak sebi : "ma zajebi , nije ti napajanje CPU ti se grije , nije dobar hladnjak , ma bus kupio novi samo smanji napon na CPU i sve 5"

..i ok , spustim ja napon sa 1.3 na 1.2 . Vrtim Prime95..temperatura oko 60-65...rekoh opet sebi autosugestivno : "ajd zajebi nije strašno izdržat će 10 dana do plaće pa ćeš ubost novi hladnjak".

I , napokon danas , slobodan dan , jebemu , obavio sve po gradu , okolo , cura ovo ono danas nekaj gnjavi , sve ono, po standardnoj shemi , skuhao nescaffe , i naravno , idem se malo izgustat na
Call Of Juarez 2 ...i nakon 20 min ubijanja onih sjevernjaka , jahanja , dvoboja ,saloona...PUFFFF komp se zgasi-

Probam upalit ponovo , ne ide!
Isčupam onu žicu iz struje.i probam ponovo...ne ide.
Rekoh , crko proc. , stavim stari 4050e ,radi sve...probam i novi 7750 radi opet sve..ponovo , al ipak stvljam opet stari 4050e , zlu ne trebalo.

Sad vi meni recite , ovo su simptomi slabog napajanja jelda???
Jel nakon kad se komp zgasio , kad sam ga probao ponovo upali , onak se vent od napajanja malo zavrtio...ili se i proc pregrijava...

..Što sada mijenjati? Mislim da znam , napajanje...ili i CPU cooler..da li napajanje može bit uzrok bolesno velikih temperatura procesora?

Dajte recite vi iskusniji ,jer ja sam te stvari "intenzivnije" prestao pratit kad je bio aktualan Barton 2500 i ona ABIT NF2 ploča..
Što da kupim , a da čim jeftinije prođem a da ne riskiram "pregaranja"...?

Što je najgore, sad će "KUMA" 7750 ,koju sam sav sretan jučer piknuo , "veselo radit" u ladici pored stola do plaće.....
  Reply With Quote