View Single Post
Staro 01.07.2009., 10:38   #17
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
......dosta ploća vratio iz mrtvih zamjenom istih, samo to zahtjeva neku praksu sa lemilom, vrijeme te neizvjesni rezultat.
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Osim prakse s lemilom treba i dosta sreće. Vrlo se lagano može dogoditi da probiješ koji sloj PCB-a, tj. progoriš ga
Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Kondići se minjaju kad se stvarno zna da je u njima problem. To se prije radilo na ovim "vlažnima" jer se vidilo kad bi probili pa je lako bilo ustanoviti kvar.
potpis na treci quote. i samo da nadodam, maticne ploce su mislim najizdrzljivija komponenta (ne racunam tipa optiku/kuciste) u cijelom kompu. ja sam iz zafrkancije isao osposobiti jednu 478 plocu na kojoj su vidljivo bili procurili kondenzatori. fina lemilica, pumpica, tanak tinol? pistoljce od 75W sa lampicom koja se pali pri grijanju lemilice, nema pumpice, sa tinolom promjera 1mm. i da vidis kako se lemi, dotaknes i cupas van. uglavnom, promijenjeno je nekih 7-8 kondenzatora sa istim takvim skinuti sa stare 370 ploce, i dan danas ploca uredno radi.

Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Dizel će učiniti jedinu razumnu stvar u ovakvoj situaciji. Otići na lokalni pazar i pronaći joj zamjenu za 200-300kn.
najjednostavnije i relativno najbolje rjesenje. traziti uzrok zasto maticna nece paliti je iznimno zivcan posao, koji cesce zavrsi sa neuspijehom nego uspijehom. izgubiti vrijeme i zivce - ne vrijedi.
ili pokusati ovo sto Nikky kaze, iako mislim da do BIOSa nije. ali tko zna, vrijedi pokusati.

Burko je offline   Reply With Quote