Citiraj:
Autor messiah
Mislim da ICS ne napravi nista strasno osim sto postavi routu za odabrano mrezno sucelje. Vise se ni ne sjecam, mislim da sam ga zadnji put koristio jos dok je bio ISDN
Znaci, ako sam ja dobro shvatio:
a) server i sestrin komp su ukopcani u router i na njega se spaja laptop preko wirelessa
b)server preko druge mrezne ukopcan u switch kao i ostali kompovi.
Sad ja uopce vise pojma nemam kako je tu sta iskonfigurirano, ali ako je ovako kako sam napisao, laptop bi trebao vidjet barem server i sestrin komp.
Jednostavno, napisi s kojeg kompa pingas koji, i copy pastaj rezulate naredbe ipconfig /all iz command prompta pa ce sve bit jasnije.
Moje misljenje je da je ovo bespotrebno zakomplicirano, obicno se to slaze:
a) cijeli LAN u switch
b) switch u router
|
Hvala svima na pomoći,evo podesio sam uz malo duža razmišljanja domyija

Dakle evo da sad objasnim ako se bude netko našao u prilici kak spojit ovo sve a da radi
Dakle Server-prva mrežna ide u ruter 192.168.1.1 i na nju stavljam 192.168.1.2 IP adresu,a druga koja ide prema switchu bridgam zajedno sa prvom tako da sve ostane u maniri 192.168.1.XXX
Dakle kompovi na switchu su Glavni 192.168.1.3.,HTPC 192.168.1.4
Laptop preko Wlana 192.168.1.5.,seka preko rutera 192.168.1.6
I Šećer na kraju Iphone preko Wlana 192.168.1.7 i preko njega sam eto upravo pokrenio glazbu na glavnom kompu i sve štima
Naravno treba podesit gateway na 192.168.1.1 na svakom kompu i DNS server po T-com ili Optimi (u mom slučaju je Optima dakle 85.114.32.7 85.114.32.8)i to provjereno radi.Svaki komp vidi svaki komp,makar su različiti operativni sustavi

Piva za sve