View Single Post
Staro 29.06.2009., 16:54   #1
Johnny5
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Club3D ATI Radeon HD 4670 512 MB se pregrijava

Ok, dakle nakon što mi je riknula stara X1650 Pro, odlučih kupit novu grafulju. I uzmem Club3D HD4670 512MB, vidim hvale hlađenje, i još kažu nezahtjeva puno Wata.

Kad ono problemi čim sam prvu igru pokrenio. Ide sve glatko ko po loju, al za par minuta uključi se VPU recover ili se komp potpuno isključi. Sa svim novijim igrama ista stvar. Kod benchmarka (probao Furmark Stability Test i OCCT), GPU temperatura u roku 10 sekundi sa 50 (idle) skoči na preko 100! I naravno komp se odma isključi.

Htio sam promjeniti fan speed, al čini se da ova graficka ne podržava tu opciju. Onda sam mislio da je možda do napajanja, al na kutiji piše 400W required. Moje je 500W.

Probao sam stare drivere za gpu, probao nove, probao maknit onu ploču sastrane na kućištu, ništa ne pomaže. Na kraju sam se odlučio za format diska i instalaciju novih windowsa, ni to nije pomnoglo.

Ostale komponente:
MBO: Asus M2N-E
CPU: AMD Athlon64 3500+
Memory: 1x Kingmax 1GB DDR2 PC5300 (667Mhz), 2x Kingmax 512MB DDR2 PC5300 (667Mhz)
HDD: Seagate 160GB
WindowsXP Pro SP3

Neam više ideja, pa se vama obraćam
Graficka je kupljena u HG Spotu, ako pošaljem komp na reklamaciju neću ga vidit bar 2 tjedna (šalju u ZG, a ja iz Osijeka), što mi baš neodgovara jer su mi sad ispiti, a mi bolonjci učimo iz worda i power pointa

A možda je problem u nečem drugome, zato vas pitam...

Any thoughts?
Johnny5 je offline   Reply With Quote