View Single Post
Staro 29.06.2009., 10:11   #1
FREAKed
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Network cable unplugged

Pozdrav svima,

Nedavno mi se na laptopu Toshiba a100-011 dogodila sljedeća stvar: usred rada su windowsi javili Network cable is unplugged. Ne bi bilo ništa čudno da je on stvarno iskopčan, ali nije. Svaki fizički kvar na kablu je provjeren, probano je sa nekoliko kablova i nekoliko računala ali jedino moje javlja da je unplugged. Logičan zaključak bi bio krepala je mrežna ali sad dolazi onaj dio koji mene jako iznenađuje. Iz depresije sam ga bootao u Ubuntu 8.10 i tamo mrežna prepoznaje kabal i sve radi, restartam u Win (xp sp3) i sad i tamo radi. ALI sad dolazi još bolji dio: restartam win ponovno u win, o nekom updateu se radilo i sada je ponovno unplugged. Nakon jedno, bez šale, stotinjak restartova između Linuxa i Win je zaključak sljedeći: Na linuxu je kabal uvijek prepoznat i radi, neovisno o broju restarta, a na Win radi samo ako je neposredno njega prije bio bootan LInux. Evo popis situacija:
XP-ne radi->boot u Ubuntu radi->boot u XP-radi
XP-ne radi->boot u Ubuntu radi->boot u Ubuntu-radi
Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u XP-ne radi
Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u Ubuntu-radi
Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u XP-ne radi
Svaka od ovih situacija je isprobana desetak puta i bulletproof je, bez ijedne iznimke tako da vas lijepo molim da mi netko kaže da nisam lud, btw baš zbog prirode problema nisam znao bih li temu stavio u hardverski ili softverski kvar.

p.s. Nakon sveg ovog sam u potpunosti pobrisao hard i opet stavio dual boot ali ovog puta potpunu krajnost od prijašnjih sistema: Win7 RC 64 bit i Fedora 11 x64. Problem je postojan kao trovremenski Taft.

Hvala unaprijed
FREAKed je offline   Reply With Quote