View Single Post
Staro 27.06.2009., 15:31   #1
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Malo teže pali

Ukratko.

Imam sljedeći problem već duže vrijeme. Nije ništa posebno strašno, ali je iritantno.

Radi se o mom računalu (pogledaj pod ''moj komp'')

Kada palim računalo sve se upali na 1-3 sekunde, i onda se odjednom ugasi. Poslije toga se nakon 1-2 sek samo ponovno upali i u većini slučejeva normalno radi. Nekada mu treba 2-3 puta nakon mog paljenja da se sam upali/ugasi. A što je najzanimljivije, nekada je sve sasvim u redu i računalo se bez problema upali i radi od prve.

Evo što ja znam. Prvo sam posumnjao u napajanje, no u tome sigurno nije problem, jer naravno, kako mi to ispitujemo, nabavimo 2-3 različita napajanja od prijatelja i rodbine i sa svakim testiramo računalo. Sva napajanja kojima sam testirao računalo su brand... Dakle, radilo se o Fortronu 400PNF, Corsair CX400 i Corsair VX550... Na svima se pojavljivao isti problem.

U računalu je neko vrijeme (3mj.) radila diskretna HD4670. Problem se nije pojavljivao iz početka, a nakon čega je počelo nisam zapamtio jer sam neko vrijeme bio 99% uvjeren da je problem u napajanju, pa nisam vodio puno računa o tome jer nisam imao para za drugo napajanje, poslije sam kupio ovo sad što je pod moj komp, pa opet isti problem, pa sam opet mislio napajanje, pa sam onda testirao sa ova 3 navedena.

5000 puta sam provjerio sve kabele... i isto toliko puta presložio cijeli komp. Problem se i dalje pojavljuje.

Sljedeće što mi pada na pamet je ploča... A to nisam isprobavao.

Pa ako ima netko nekakvu ideju što bi bilo s pločom ili s nekim drugim dijelom, neka mi odgovri.

Ponovit ću da problem nije strašan jer komp radi jako lijepo (kad se upali)... Ali je vrlo iritantan...

Hvala
Tomtam je offline   Reply With Quote