View Single Post
Staro 24.06.2009., 15:30   #68
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Da se razumijemo:
FID sklopka je svakako potrebna u kupatilu ako ti primjerice nadrkana zena baci fen u kadu i tu FID sklopka izbacuje maltene momentalno (mislim da je 30mA)dok bi se za osigurac poprilicno nacekao Ali i to je sasvim granican slucaj gotovo na razini nemoguceg, u smislu da bi nas tako odavno plinske peci po kucama podavile kao zeceve.
Kaj su te FID sklopke?

Citiraj:
Ti stvarno ne razumijes da nema svatko par tisuca kuna da izmijeni sve instalacije u kuci ili nedajboze kompletnoj zgradi. Ako imas DVOZILNI KABEL, dakle fazu (L) i nulu (N), ne mozes stavljati FID sklopku koja je po novim propisima jer nema razlike potencijala koji bi ju trebao izbaciti posto nema vodica uzemljenja ilitiga po seljacki, mase.
Daj mi objasni ovo... dvožilni kabel, to je znači onaj standard uski koji nema uzemljenje (nije šuko)?

nisam električki preveć obrazovan a nema starog da njega zajebavam, tak da pitam...

kod nas u stanu su svi štekeri šuko, sa vjerojatno ispravnim instalacijama (čitaj, nije se nikad niš što je na struju stavljeno spalilo)

također, možeš li mi objasniti to sve sa nulovanjem i brikanjem, te zakaj thopok tolko pizdi da se ne bi trebalo nulovati (ak sam dobro shvatio)?

ne napadam nikoga niti išta, nego jednostavno zanimanje radi nekakvog širenja edukacije(ser kenj, znatiželjan sam :P )
Vrga je offline   Reply With Quote