Citiraj:
Autor Dizel
Da se razumijemo:
FID sklopka je svakako potrebna u kupatilu ako ti primjerice nadrkana zena baci fen u kadu i tu FID sklopka izbacuje maltene momentalno (mislim da je 30mA)dok bi se za osigurac poprilicno nacekao  Ali i to je sasvim granican slucaj gotovo na razini nemoguceg, u smislu da bi nas tako odavno plinske peci po kucama podavile kao zeceve.
|
Kaj su te FID sklopke?
Citiraj:
Ti stvarno ne razumijes da nema svatko par tisuca kuna da izmijeni sve instalacije u kuci ili nedajboze kompletnoj zgradi. Ako imas DVOZILNI KABEL, dakle fazu (L) i nulu (N), ne mozes stavljati FID sklopku koja je po novim propisima jer nema razlike potencijala koji bi ju trebao izbaciti posto nema vodica uzemljenja ilitiga po seljacki, mase.
|
Daj mi objasni ovo... dvožilni kabel, to je znači onaj standard uski koji nema uzemljenje (nije šuko)?
nisam električki preveć obrazovan a nema starog da njega zajebavam, tak da pitam...
kod nas u stanu su svi štekeri šuko, sa vjerojatno ispravnim instalacijama (čitaj, nije se nikad niš što je na struju stavljeno spalilo)
također, možeš li mi objasniti to sve sa nulovanjem i brikanjem, te zakaj thopok tolko pizdi da se ne bi trebalo nulovati (ak sam dobro shvatio)?
ne napadam nikoga niti išta, nego jednostavno zanimanje radi nekakvog širenja edukacije(ser kenj, znatiželjan sam :P )