Pozdrav!
Evo nakon što sam kupio još jednu 4870 karticu za CF počeli su problemi. Imao sam prvobitno VX550W napajanje, ali izgleda da nije moglo izdržati CF (rušenje sustava sa BSOD-om) ako je ova novija 4870 kartica (riječ je o Sapphire, referentnoj) radila na 750MHz za GPU i 900 MHz za memoriju. Kada sam "underclockao" na 500MHz GPU radila je dobro.
Idući dan vratio sam svoje Raptoxx Advenced 750W napajanje (maknuo sam ga jer je bio prekratak 8 pinski EPS kabel) i odvrtio 3D Mark Vantage pod standardnim clockovima za obje grafičke kartice. Prošle su test bez padanja, ali kada sam pokrenuo trackmaniu nakon 2-3 minute sustav se srušio.
Pomislio sam da su krivi adapteri molex na 6 pin, zato sam danas pronašao starije 2 molex na 6 pin i opet je ista stvar (vjerojatno što je jedna kučica prazan u tom 6 pinskom konektoru pa ima samo 5 priključaka). Sada grafičke rade dobro ako je Gainwardica na standardnim clockovima (775 i 1000MHz), a Sapphire na smanjenim (650 i 905MHz)
Sada bi molio vašu pomoć da mi kažete, da li je to do ploče (ASUS P5Q-E), ili pak je napajanje u pitanje (spreman sam dati za TX750 jer ima 4 x priključke za grafiku). Grafičke rade na Windowsima 7 (64 bita) sa 9.6 driverima (Windowse sam danas instalirao). Također sam isprobao i Vistu Home Premium (32 bita), ali rezultira posve istim posljedicama.