View Single Post
Staro 19.06.2009., 20:20   #1
Oly_E3
Registered User
Moj komp

Oly_E3's Avatar

Datum registracije: May 2009
Crossfire problem

Pozdrav!

Evo nakon što sam kupio još jednu 4870 karticu za CF počeli su problemi. Imao sam prvobitno VX550W napajanje, ali izgleda da nije moglo izdržati CF (rušenje sustava sa BSOD-om) ako je ova novija 4870 kartica (riječ je o Sapphire, referentnoj) radila na 750MHz za GPU i 900 MHz za memoriju. Kada sam "underclockao" na 500MHz GPU radila je dobro.

Idući dan vratio sam svoje Raptoxx Advenced 750W napajanje (maknuo sam ga jer je bio prekratak 8 pinski EPS kabel) i odvrtio 3D Mark Vantage pod standardnim clockovima za obje grafičke kartice. Prošle su test bez padanja, ali kada sam pokrenuo trackmaniu nakon 2-3 minute sustav se srušio.

Pomislio sam da su krivi adapteri molex na 6 pin, zato sam danas pronašao starije 2 molex na 6 pin i opet je ista stvar (vjerojatno što je jedna kučica prazan u tom 6 pinskom konektoru pa ima samo 5 priključaka). Sada grafičke rade dobro ako je Gainwardica na standardnim clockovima (775 i 1000MHz), a Sapphire na smanjenim (650 i 905MHz)

Sada bi molio vašu pomoć da mi kažete, da li je to do ploče (ASUS P5Q-E), ili pak je napajanje u pitanje (spreman sam dati za TX750 jer ima 4 x priključke za grafiku). Grafičke rade na Windowsima 7 (64 bita) sa 9.6 driverima (Windowse sam danas instalirao). Također sam isprobao i Vistu Home Premium (32 bita), ali rezultira posve istim posljedicama.

Oly_E3 je offline   Reply With Quote