Hvala svima na odgovorima...
Nije novac tako veliki problem... Ali ja ne mogu zatvoriti kućište ako stavim nešto veće... Pogotovo ne za Thermalright 120 neki.
Imam mogućnost mountanja 120mm intake fana naprijed ali je malo škakljivo jer je baš tu grafička i na sredini tog venta bi bio 6 pin konektor za grafu koja je dosta glomazna... A i tu je PATA priključak i još dosta kablela tako da jednostavno ne mogu tu staviti fan... Inače da mogu već bi ga odavno stavio.
Sutra ću probati izvesti nešto sa tim air ductom... Ovako izgleda taj duct kad se mounta vent:
http://www.cobolhacker.com/images/co...mbled_duct.jpg A ovako to izgleda mountano u kućište:
http://www.legitreviews.com/images/r...sidepanel2.jpg
Je li dobra ideja da usmjerim daj fan da upuhuje zrak u procesor na ful brzini... To će dolaziti svježi zrak iz vana, a ne iz kućišta...
BTW, danas sam još malo prčkao po biosu i isključio te neke stvari kao što je SpeedStep i u windowsima isključio sve one Asusove programčiće koji mijenjaju razne stvari... QFAN za CPU sam stavio na Enabled - Turbo (je li bolje to ili Auto?). Voltažu u biosu sam stavio na 1.1V i sve je bilo stabilno... Probat ću još sniziti. Sada mi nekako regulacija brzine fana, kada ide isključivo preko biosa, radi puno bolje i ravnomjernije mijenja brzinu kako se mijenja temepratura... Pao je mrak i temperatura u sobi se snizila i sa otvorenim kućištem sam zavrtio OCCT... Prije bi proc udario o 80°C i test bi stao odmah nakon 10sec testiranja... A sada je bilo malo bolje:
Nakon što se zagrijao do tih ~75°C tu se držao jedno minutu a onda sam prekinuo test jer sam imao drugog posla... Sutra ću zavriti tokom dana dok je malo toplije i dok postavim air duct pa da vidim... Brzina CPU Fana je bila 2100 u ovom trenutku... Vidite dolje u systray-u, mjereno sa Everestom
BTW, kolka je šansa da su senzori pokvareni jer kada dodirnem cooler od proca stvarno nije tako vruć (dok je bio na nekih 100°C, barem kako senzori kažu). Nakon što ugasim komp i dodirnem heatsink, tek onda je malo topliji (valjda jer vent ne radi a komponente su i dalje tople).
A sada idem igrati GTA IV koji koristi čak do 50% CPU-a tako da je i to dosta dobar test, što se igri tiče jer će ga malo koja druga tako puno koristiti...