View Single Post
Staro 16.06.2009., 01:15   #30
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
eeee da sam zna da ce ovo prerast u tucnjavo oko pc vs mack malo bi drugaciji naslov teme stavija
da pokusam vratiti (barem malo) temu na prvobitni kolosjek evo par mojih dosadasnjih dojmova vezanih uz program (RIP) i postojeci hardver
verzija koju trenutno imamo u firmi (HQ RIP V7) ne podrzava multi core pa smo u banani ali bi to prezivili da mu novji PDF-ovi ne stvaraju porbleme (malo je rec probleme nestaju kompletni djelovi slika i stranica knjiga, cesto su to transparencije u acrobat 7 pa navise), pa u svetlu novonastalih problema idemo na upgrade ripa na V8 koji radi ko puska + sta podrzava multi core + (navodno je skorz nanovo napisan program) reko bi da je bolje napisan i da neovisno o multi core radi barem 100% brze, do ovih spoznaja sam dosao tako sta su mi ustupili demo pa evo vec par dana eksperimentiram.
Raspitao sam se kod dobavljaca a i kod glavnog offisa za evropu jel ce sta pomoc Xeon i oboje su mi rekli da je to bacanje novaca i da ce na Core 2 Quad radit isto ko i na ekvivalentu u obliku Xeona tj program nije optimiziran za nijedan proc, nisam ih stigao pitat sta je sa AMD-om ali vjerovatno je ista prica.

I sad vec poako pred kraj ove teme ja jos jednom pitam vas znalce u cemu i zasto uopce sluzi Xeon proc ili koje to on optimizacije ima da brze racuna od tkz obicnog proca a kosta ko sv. Petra kajgana ???

ps-vjerovatno ce se kupit Dell Optiplex 960MT sa Quad Core Q9550 i prst u uho i pjevaj misko
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote