View Single Post
Staro 14.06.2009., 20:54   #2034
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
E Vuco, treba malo vjezbat ruke, a ne samo tipkat po PCE-u.
A moram i napomenut, piva za CEKIJA na Japeticu mu je bila mozda i prejaka, pa ga je prebacilo u granje. Bas smo se lepo proveli, bumo isli jos ovih dana na Oštrc, Veliki Dol, Okić. Ima staza kolko hoces...
Da, a izgleda da si sa pivom ti išel brže i bolje .
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
@Vuco
NP biti će vožna, razbu je na prvom mjestu.

Kočnice su sad ok kako sam promjenio ulje i riješio se zraka.

Dobro si prošao trk po kacigu u dućan - zipa ovo kacige dosta su povoljne.

Kuda ste se spuštali niz Japetić po makadamu ili kroz šumu???
Nek ti Salvarez veli, bio je u tom Milamariju i veli da pol stvari nije uopće imao (ma kakvi pola, više od toga).
Moram otići do Keindla, vjerojatno ću sutra ić, da pogledam ovako nešta.

Koliko sam skužio, penjali smo se gore po cesti/makadamu i zadnji dio je bio po šumi (sitan dio, nekih 5min uspona), a spuštali po šumi/kamenjaru. Spust je bio paklen, Salvarezov Hayes je bio kipuć, čeljust, rotor. A i prvi puta da sam osjetio da je i vilica uažsno vruća . Uglavnom, uvidio sam sve prednosti hidraulike.

Nego, sad pitanje za sve:
imam stari ROG bicikl (nekih 8-10 godina star) kojemu je pukla noname vilica kod krune. Danas sam na jedvite jade izmjerio promjer steerera na staroj vilici i ispalo je 24mm ? Čitam malo po netu i vidim da su današnji steereri veličine 1", 1.125" , 1.25" te 1.5". S obzirom da sam dosta odoka mjerio sa metrom (a ne šublerom), vjerojatno je 1" steerer. Headset stari je threaded verzija.

Da li ja mogu promjenom headset-a te naravno novom vilicom (oboje da bude za 1.125" ?), upogoniti taj bajk ili postoji i razlika u head tube-u (njegovom promjeru; tj. da je prije 10godina bio neki drugi standard) ?

Zanima me što povlači (uvjetuje) jedno za drugime ? Vilica 1.125" pa onda mora i headset biti takav (threadless). Ili pak sve kreće od headtube-a, pa on uvjetuje steerer i headset (a headset uvjetuje onda volan i lulicu) ?