View Single Post
Staro 14.06.2009., 18:40   #2031
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor munst0r Pregled postova
Nisam skroz shvatio da li ti mislis bas na Lojstek ili neku stazicu uz njega, ali samo da napomenem da je Lojstek jedna od najpopularnijih planinarskih staza i svakako ju treba izbjegavati za spustanje. Ako se vec spustas po njoj, onda polako, a uz planinare uvijek prolazit puzjim korakom.
Ovako, staza je baš tamo kod žičare (gore kako se penješ prema žičari je onaj restić okrugli mislim, tamo gdje su one kockice prema gore; lijevo od te ceste s kockicama je par staza), na drvetu piše Leustek i markirano je. Sitno se penje gore malo je strmije, i onda se ide single trackom do ceste (na izlazu je markirano i piše "Tunel"). Ta single track staza je lagana, baš XC, malo korjenja. Velim, završava taman na Sljemenskoj cesti (zavoj za 180°) prema gore.

Kad završiš kod ceste, na kraju te single track staze, odma je finish neke DH staze, jer su nagibi i korjenje katastrofalni. Penjao sam se sa bajkom u rukama gore i to jedva koliki je nagib, ali vidio sam tragove od bajka pa eto, netko se spuštao.

Inače, ne znam zašto piše Leustek na drvetu kod žičare, ja sam mislio da je Lojstek baš ona staza kontra od žičare (ideš po cesti pa onda skoro 180° zavoj kod razrušene kuće i onda kreće putić do vrha). *ebote, imam doma 5 raznih mapa za Sljeme i dalje se ne mogu snaći normalno...

Inače, po Lojsteku se ne spuštam kao neki pacijenti (sa FF kacigama), samo teram gore i to ne smeta ekipi koliko sam skužio nimalo. Eventualno onim zadrtima. A dole po cesti ili nekim šumskim putevima koje nađem. Eto, zadnji puta sam zalutao i po potoku išao dole...