Citiraj:
Autor MIK
Ne mogu ući u windovse, imam dual boot WinXP i W7 ne mogu pokrenuti ni jedan OS. Dođem do izbornika izaberem jedan od ta dva i ništa restart plus što mu užasno puno treba da dođe do tog izbornika.
Probao sam sa CD-a dignuti ubuntu 9.1 ni to ne želi (mogu botati cd), sa cd-a sam provrtio memtest koji je prošao uredu tako da je memorija OK.
Ušao sam u BIOS pod Standard CMOS Featurs--> i pod IDE channel (master/slave) nigdje ne vidim HDD a DVD-RW vidim.
Bojim se da je HDD otišao u vječna lovišta (seagate serija 11) ili se varam???
Stručnjaci molim pomoć...
EDIT: pokrenuo Acronis Disk Director Server (sa Hiren`s boot CD-a) i kaže has not found any hard disk drivers
Može sve samo ne HDD  (bem ti backup)
|
Daj mi reci koja je verzija Acronis Disk Director Server? To je i meni znalo javljati sa starijim verzijama ADDS-a. Pokušaj skinuti novi Acronis Disk Director Suite i napraviti Recovery CD pa onda probaj sa njime.
Jel ti se to dogodilo nakon normalnog gašenja kompa? Da nije famozni "Seagate 7200.11 firmware bug"?
Ako ti BIOS ne pronalazi HDD postoje dvije opcije koje isljučuju da je HDD problem. Probaj spojiti HDD u drugi SATA port sa istim kabelom, a ako to ne "probudi" hard probaj onda zamijeniti kabel i spoji ga u tom novom portu. Ako niti to ne proradi, nabavi od frenda/kolege drugi SATA hard i prođi gore navedene točke. Tako ćeš biti siguran da nije riknuo kontroler na ploči.
LP