je se moze na mtb sa 18brzina namontirati tj zamijeniti straznja kazeta [i prednju rucicu mjenjaca] za onaj sa 21 brzinom ili bi trebalo mijenjati i zadnju masinicu?
sve u svemu odustao sam od popravka ove jedne bicikle jer je neisplativ pa bi eto makar "unaprijedio" ovu koju trenutno imam s tako nekim sitnim detaljima poput mjenjanja volana, rucice kocnica, mjenjaca, strazneg zupcanika i tako tih par sitnica...tako da ovaj bajk pocne liciti kao da me skupo došao
btw je li moguce kako podmazati pogon ili su otisle kuglice unutar samog pogona jer posto vozim vecinom na nogama a ne sjedeci znam cuti nekad kod zamaha lijevom pedalom kao da se metal napinje nekako...cvili...neznam...zasad nije jos tako snazno to cviljenje tj jako je tiho ali znam kako to zvuci kad propjeva do kraja...
btw koliko bi se uopce moglo dobilo na brzini* [ako bi se dobilo] mijenjanjem za jedan stupanj prijenosa više...npr jucer sam na ritchey z-max classic comp 2.35 uspio uhvatiti 47kmph[a nakon toga popio otprilike 4 litre vode] na ravnini, a ovako kad se vozikam do cure naravno od semafora do semafora pokusavam voziti na relaciji 25 kad sjedim i 30 na nogama...
*{znam da bi mi bilo najpametnije prijeci na semi slick-slick al eto nema se trenutno para...mozda nakon sto prodam djelove od bicikle tj nekako cu opet iskemijati da dobijem cijelu biciklu}