View Single Post
Staro 05.06.2009., 10:39   #26
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Hyper-V ima nešto veće zahtjeve za memorijom budući da je Windows baziran.
?
Možeš li pojasniti ovo?

Inače, kad se već priča o virtualcima, ja imam tri Hyper-V virtualne mašine i mogu reći da je proizvod stvarno dobar. Još uvijek ima nekih dječjih boleština ali vjerujem da će Hyper-V v2 i to izliječiti. Na WinDaysima sam bio na prezentaciji v2 i frajer je napravio prebacivanje virtualne mašine sa jednog hosta na drugi u 3 sekunde s time da nije izgubio niti jedan ping jer mašina realno nije bila dostupna nekoliko trenutaka (unutar trajanja TCP timeouta). Niti jedna TCP konekcija nije pukla. Ne znam za vas ali mene je to impresioniralo...

Što se tiće samog topica, SMP je definitivno najveća prednost Xeona. SMP, između ostalih stvari pruža veću skalabilnost što je jako bitno u korporativnom svijetu gdje se takvi procesori i koriste.

EDIT:
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Problemi će početi kada izađu MS Exchange, MS SQL, IIS, SharePoint i još neki produkti od MS partnera "specijalno optimizirani" za Hyper-V.
Ne vidim način na koji bi se to moglo napraviti. Exchangeu i SQL-u ako ih želiš virtualizirati na bilo koju platformu moraš dati RAW disk access. Sve ostalo je ludost IMHO. Iskreno, ne vidim ama baš niti jedan dobar razlog zašto bi netko virtualizirao produkcijsku Exchange, SQL ili Oracle okolinu...